Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Österbo

Fyll i beskrivning av bilden

När du blivit beviljad särskilt boende innebär det att du har rätt att få hjälp med personlig omvårdnad, allmän tillsyn, serviceinsatser som städ, tvätt, inköp med mera. Insatserna planeras med den enskilde och en individuell genomförandeplan upprättas tillsammans med kontaktpersonen efter individens behov med hänsyn till integritet och självbestämmande. Tillsammans med anhöriga/närstående stödjer vi boende så att den egna förmågan utvecklas eller bibehålls i största möjliga mån.
”Vårt mål är att du ska få fortsätta att vara huvudperson i ditt liv. Det är utifrån dina behov och önskemål som vi tillsammans skapar grunden för hur din vardag ska se ut”

Lägenheterna på särskilt boende är omöblerade bortsett från höj- och sänkbar säng.
Varje hyresgäst ska ha egna möbler, sängkläder, toalettsaker, gardiner, det vill säga allt som behövs i en ordinär hyreslägenhet. Likaså tecknar man egen hemförsäkring precis som i en ordinär hyreslägenhet.

Våra särskilda boende är bemannade med omvårdnadspersonal samt sjuksköterska dygnet runt. I kommunen finns det arbetsterapeut och sjukgymnast som kontaktas efter individuella behov.

Österbo finns det 54 lägenheter varav tre är korttidsplatser.

Aktiviteter

Vi arbetar med aktiviteter avdelningsvis efter brukarnas önskemål t. ex. spela spel, bakning och aktivering med Towertafel. Brukarna har även möjlighet till enskild aktivitet enligt önskemål såsom promenad, utevistelse och fikastunder.
Det finns också samarbete med frivilligorganisationer vilka hjälper till med olika aktiviteter.

Ansökan

Ansökan görs av den enskilde hos en biståndshandläggare, som kan nås på telefonnummer 0435-390 00, telefontid måndag till torsdag 08.30 - 09.30 och
fredag 10.00 - 12.00, via kommunens e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller via blankett som finns på kommunens hemsida. Skriftligt beslut delges alltid den sökande.

Korttidsavdelning

På Österbo finns tre korttidsplatser där inriktningen är utredning, vård i livets slut, rehabilitering, växelboende/avlastning samt i väntan på särskilt boende. Avdelningen innehåller enkelrum. Rummen är möblerade. Korttidsavdelningen är bemannad med vårdpersonal dygnet runt och det finns tillgång till sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast.


Österbo
Spjutserödsvägen 2
284 36 Perstorp

Senast uppdaterad: