Till Perstorps startsida
Översätt / Translate
Talande webb

PERSTORP.SE

Bli deltidsbrandman

Bli deltidsbrandman

Som deltidsbrandman eller räddningspersonal i beredskap (RiB) har du jourberedskap var tredje vecka. Det är inte räddningstjänsten som är din huvudsakliga arbetsgivare. Vid ett larm måste du omedelbart bege dig till brandstationen och du behöver därför bo/jobba i närheten av stationen. Det krävs också att du deltar i våra regelbundna övningar.

För att arbeta som räddningspersonal krävs att du:

  • bor i Perstorp
  • har god kondition
  • klarar höga höjder
  • inte lider av klaustrofobi
  • är stresstålig
  • är fullt frisk
  • har B-körkort
  • är simkunnig

Det är meriterande om du har c-körkort men saknas det kan kommunen erbjuda möjlighet till utbildning. Meriterande är också sjukvårdsutbildning eller yrkeskompetens av något slag. För att bli anställd krävs att du får klarar av vårt fystest samt att du blir godkänd vid en läkarundersökning. Om du blir godkänd och anställd kommer du att få genomgå utbildning under fem veckor ”Grundkurs i räddningsinsats”, som anordnas av MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap). Utbildningen sker vanligtvis inom 1-2 år efter anställning. 

Välkommen att söka, vi är ett gott gäng!

Ansökan

Hör gärna av dig till vår räddningschef via e-post om du vill veta mer om arbetet som räddningspersonal i beredskap/deltidsbrandman.  Observera att du behöver ett godkännande från din arbetsgivare.

Anmäl intresse för att arbeta som deltidsbrandman

Mer information

Vill du göra skillnad? Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Sveriges kommuner och landsting (SKL) har gemensamt tagit fram en webbplats om Räddningspersonal i beredskap, RiB. Gå gärna in och titta, både om du är intresserad av att jobba som RiB och som arbetsgivare blideltidsbrandman.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Senast uppdaterad: 2019-09-10

Dela detta innehåll

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp


Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp

 

Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post

 

Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här