Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Behandling av personuppgifter

Fyll i beskrivning av bilden

Från och med den 25 maj 2018 gäller dataskyddsförordningen, förkortad GDPR – General Data Protection, som svensk lag. Förordningen ersätter personuppgiftslagen (PuL). Dataskyddsförordningen (GDPR) gäller som lag i alla EU:s medlemsländer.

Syftet med dataskyddsförordningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är att stärka skyddet för den enskildas personliga integritet. Lagen ställer högre krav på hur myndigheter, organisationer och företag behandlar personuppgifter. Dataskyddsförordningen reglerar hur myndigheter, företag och organisationer behandlar personuppgifter. Varje myndighet ska ha ett dataskyddsombud som kontrollerar att lagen följs.


Vad är en personuppgift?
En personuppgift är information som går att koppla till en person. Det kan vara ett namn men det kan också vara information som i kombination med andra data gör det möjligt att identifiera en person. Exempelvis kan information om antalet barn, kombinerat med bostadsort och kön göra det möjligt identifiera en person.

Personeuppgifter kan vara:

  • ett namn
  • en postadress
  • en e-postadress
  • platsinformation
  • bankuppgifter
  • ett foto (om det går att identifiera personen i bilden)
  • en uppdatering i sociala medier

_____________________________________________________________________________________________

Kontakta oss
Om du har några frågor eller funderingar om behandlingen av dina personuppgifter, hör gärna av dig till Perstorps kommun:

Postadress: Perstorp Kommun, 284 85 Perstorp
Besöksadress: Torget 1, 284 31 Perstorp
Telefon: 0435-390 00
E-post: kommunhuset(at)perstorp.se


Dataskyddsombud

JP Infonet
Dso.perstorp(a)jpinfonet.se
Kornhamnstorg 6
Box 2237
10316 Stockholm

Mer information

 

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram