Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Snöstorm

Fyll i beskrivning av bilden

Snöstorm inträffar när det är snöfall i samband med kraftig vind och mycket dålig sikt.

Snödrivor, elavbrott och problem för kollektivtrafiken
Snöstormar kan orsaka snödrivor som blockerar vägar, elavbrott, och problem för kollektivtrafiken. I vissa fall kan människor bli insnöade i sina hem och vissa verksamheter tvingas stänga. Snöstorm är inte lika vanligt i Skåne som i andra delar av Sverige.

Hur får jag information om vad som hänt?
Vid en snöstorm ska du lyssna på Sveriges Radio P4. Om du inte har tillgång till elektricitet kan det vara bra att ha tillgång till en batteridriven radio, solcellsradio, bilradio eller vevradio. Om du har internet, titta på perstorp.se och krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt följ Perstorps kommun på Facebook för att få veta mer. Det går även att ringa 113 13 om det är en större olycka eller kris som har inträffat.

Glöm inte att det alltid är bra att prata med din omgivning! Kanske kan ni hjälpa varandra? Ta kontakt med dina grannar.

Vad ska jag göra om det blir snöstorm?
Håll dig inomhus och lyssna på Sveriges Radio P4 för att få mer information om läget. Undvik att köra bil då det är halt och dålig sikt. Det kan vara många olyckor på vägarna. Om du måste åka så ska du ha med dig varma kläder, varm dryck, mobilladdare, ficklampa, liten snöskyffel och reflexväst ifall du blir stående utmed vägen.

Vart ska jag ta vägen?
När det är snöstorm är det viktigt att man inte är utomhus i onödan. Boende och besökare i kommunen uppmanas därför att stanna inomhus och följa informationen enligt ovan.

Så kan du förbereda dig på snöstorm

  • Förbered ett kit som kan vara bra att ha hemma.
  • Utrusta bilen med extra filt, ficklampa, en liten snöskyffel och reflexväst.
  • Sätt på vinterdäcken i tid!

Vad gör Perstorps kommun?
Vi planerar för hur vi kan skydda och upprätthålla samhällsviktig verksamhet. I händelse av en snöstorm kommer vi att arbeta för att lindra konsekvenserna och då prioriterar vi människors liv och hälsa samt samhällsviktig verksamhet. Vi prioriterar även att vägar plogas.

Senast uppdaterad: