Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Centrumhuset - byggstarten och flytten

Det var i slutet av 2020 som arbetet med att förändra fastigheten Poppeln 13 från ett kommunhus till ett Centrumhus tog sin början. I måndasskiftet november/december kom de första staketen upp och entreprenörens etablering tog fart med containrar som lyftes på plats på Allégatan. Invändigt påbörjades rivning och flyttkartonger packades


Invändigt påbörjades rivning och evakuering av kommunens förvaltningar som i omgångar (allt i korridorer, kontor och lokaler skulle vara helt utrymt senast 31 december) flyttade till provosoriska lokaler:

  • Plan- och byggförvaltningen var först ut med att lämna Torget. Det gjordes under vecka 47. Verksamheten delar numera lokaler med Arbetsmarknadsenheten på Torggatan.

  • Socialförvaltningen och kundtjänst flyttade under vecka 49 och huserar i Försäkringskassan tidigare lokaler på Hantverkaregatan. Fastigheten har för övrigt samma namn som kommunhusets sessionssal: Karpen.

  • Kommunledningsförvaltningen, Kultur och fritidsförvaltningen, Överförmyndarverksamhet och Barn och utbildningsförvaltningen flyttade under vecka 50 till det före detta SiS-hemmet på Trastvägen. Även den fastigheten har en beteckning som en av möteslokalerna i kommunhuset: Ugglan.

Telefonnummer och e-postadresser för kontakt med kommunen har inte berörts av flytten. Däremot är besöks- och postadress ändradtill Hantverkargatan 9D där kundtjänst numera huserar.

Återflytt till kommunhuset som under byggtiden förändras till ett Centrumhus där tankegången är att det ska vara tillgängligt och välkomnande för alla är planerad till årsskifte 2022/23. Parollen är ”En väg in”.

  • Se bilder från flytt/rivning i bildspelet ovan

Senast uppdaterad: