Du är här:
- Perstorps kommun
- | Bygga, bo & miljö
- | Kost
- | Matsedlar
Matsedlar

Matsedlar för Perstorps kommun hittar du under respektive flik nedan. Klicka på plusset till höger för att fälla ut menyn.
Vecka 34
Måndag
Köttfärssås med svensk nötfärs och spagetti. Serveras med ketchup och stekta ratatouillegrönsaker och rostad grönkål
Ärtfärssås med svensk ärtfärs och spagetti. Serveras med ketchup och stekta ratatouillegrönsaker och rostad grönkål
Tisdag
Fisk Bordelaise med ekotopping och smörigt potatisstomp. Serveras med kall dillsås och kalla ärtor
Onsdag
Svensk hönsfärsbiff med ekologisk bulgur, vitlökssås och kokt romanescoblandning
Kikärtsbiff med ekologisk bulgur, vitlökssås och kokt romanescoblandning
Torsdag
Krämig potatis och purjolökssoppa med ägghalva och grönkålschips. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Fredag
Kökets val
Vecka 35
Måndag
Stuvade makaroner med kycklingköttbullar på svensk kyckling. Tillbehör ketchup och rostade rödbetor med salladsost
Stuvade makaroner med svenska växtbaserade färsbullar. Tillbehör ketchup och rostade rödbetor med salladsost
Tisdag
Fiskburgare med stekt potatis, remouladsås, picklad rödlök, coleslaw, isbergssallad, tomat och gurka
Onsdag
Stekt svensk falukorv med potatismos. Tillbehör ketchup, senap och tre sorters lök
Stekt svensk, växtbaserad korv med potatismos. Tillbehör ketchup, senap och tre sorters lök
Torsdag
Cowboysoppa med svensk hönsfärs, paprika och majs. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Växtbaserad cowboysoppa med svensk ärtfärs, paprika och majs. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Fredag
Sprödbakad, svensk kyckling med ris, kall sweetchili dressing och en syrlig kålsallad
Broccolimedaljonger med ris, kall sweetchili dressing och en syrlig kålsallad
Vecka 36
Måndag
Stekt ost & baconkorv med potatissallad och korvbröd. Serveras med grönsaksstavar, picklad rödlök, rödkålssallad med äpple, ketchup, senap och rostad lök
Stekt växtbaserad chorizo med potatissallad och korvbröd. Serveras med grönsaksstavar, picklad rödlök, rödkålssallad med äpple, ketchup, senap och rostad lök.
Tisdag
Fiskgryta med sejfilé, serveras med svenskt ekologiskt havreris, citron och nybakt bröd
Onsdag
Burrito bowl med växtbaserad färs, rotfrukter, ekologiskt ris och nachochips/tortillabröd. Serveras med riven gurka, isbergssallad, majs och syrlig yoghurt
Torsdag
Krämig kycklingsoppa med svensk kyckling, tomat och ost, toppad med rostade ekologiska solroskärnor. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Krämig qournsoppa med tomat och ost, toppad med rostade ekologiska solroskärnor. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Fredag
Kebabrulle på svenskt nötkött med honung och myntasås, tortillabröd, serveras med säsongens råkost och feferoni
Kebabrulle med ekologiska ärtor och bondbönor med honungs och myntasås, tortillabröd, serveras med säsongens råkost och feferoni
Vecka 37
Måndag
Chili con carne med ekologiska tomater, svensk nötfärs och ekologiskt ris. Serveras med bröd och syrlig yoghurt
Chili sin carne med ekologiska tomater, svensk ärtfärs och ekologiskt ris. Serveras med bröd och syrlig yoghurt
Tisdag
Sprödbakad sej med kokt potatis och kall örtagårdssås, serveras med citron och gröna ärtor
Onsdag
Krämig kycklinggryta med kyckling från Sverige, soltorkade tomater, basilika och rotfrukter, serveras med ekologiskt basmatiris
Krämig qourngryta med soltorkade tomater, basilika och rotfrukter, serveras med ekologiskt basmatiris
Torsdag
Soppa med röda ekologiska linser, tomat och rotfrukter. Serveras med vitlöksbröd
Fredag
Hamburgare med svensk nötfärs och stekt potatis, serveras med hamburgare dressing och kökets tillbehör
Växtbaserad, svensk burgare med stekt potatis, serveras med hamburgare dressing och kökets tillbehör
Vecka 38
Måndag
Svensk tacobiff i pitabröd, serveras med vitlöksås, ekologisk couscous, skivad gurka, isbergssallad, skivad tomat och rödlök
Ekologiska grönsaksbollar med grönkål i pitabröd, serveras med vitlöksås, ekologisk couscous, skivad gurka, isbergssallad, skivad tomat och rödlök
Tisdag
Sprödbakad sej med smörstekt kulpotatis och kall sås med dill och citron
Onsdag
Stekt korv med kokt potatis, persiljesås och örtolja. Serveras med smörslungade morötter
Stekt sojakorv med kokt potatis, persiljesås och örtolja. Serveras med smörslungade morötter
Torsdag
Krämig broccolisoppa palsternacka och ost, serveras med smörgås, pålägg och grönsaker.
Fredag MEXIKANSK FREDAG
Texmexgryta gjord på svensk nötfärs med syrlig yoghurt och nachochips. Serveras med kryddigt ekologiskt ris, isbergssallad, gurka, tomatsallad och tomatsalsa
Växtbaserad texmexgryta gjord på svensk ärtfärs, syrlig yoghurt och nachochips. Serveras med kryddigt ekologiskt ris, isbergssallad, gurka, tomatsallad och tomatsalsa
Vecka 39
Måndag
Pannbiff med stekta champinjoner, kokt potatis och gräddsås. Serveras med rårörda lingon och pressgurka
Växtbaserad biff med stekta champinjoner, kokt potatis och gräddsås. Serveras med rårörda lingon och pressgurka
Tisdag
Kokt fisk med krispigt persiljetäcke, serveras med kokt potatis och kall örtsås
Onsdag
Svensk, strimlad kyckinglårfilé i krämig dragonsås, serveras med ekologisk bulgur och säsongens råkost
Qournfilé i krämig dragonsås, serveras med ekologisk bulgur och säsongens råkost
Torsdag
Skördesoppa med råvaror från Sverige, krutonger och ärt créme fraiche. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Fredag
Panpizza Margaritha, serveras med kökets toppings och mild sås
Vecka 40
Måndag
Stekt kycklingkorv i krämig tacosås och svenskt ekologiskt havreris. Serveras med ketchup, rostade kikärtor och tomatsallad
Stekt växtbaserad korv i krämig tacosås och svenskt ekologiskt havreris. Serveras med ketchup, rostade kikärtor och tomatsallad
Tisdag
Sprödbakad guldlax med rostad potatis. Serveras med en kall sås på rödlök och örter samt en ärtguacamole
Onsdag
Klassisk lasagne med svensk hönsfärs. Serveras med vitkålssallad, bönsallad och ketchup
Klassisk växtbaserad lasagne. Serveras med vitkålssallad, bönsallad och ketchup
Torsdag
Krämig tomatsoppa med ekologiska tomater, vitlök och örter. Serveras med pasta och smörgås, pålägg och grönsaker
Fredag
Pannkaksbuffé. Ekologiska pannkakor serveras med sylt, grädde, exotisk fruktsallad, pasta, grillade qournbitar, grönsaksstavar och en kall ajvarsås
Vecka 34
Alternativ två: Köttbullar med gräddsås och kokt potatis
Måndag
Panerad kyckling med ris och kall sweetchili dressing
Äppelsoppa med kardemummaskorpor
Tisdag
Fiskgryta med potatis och brytbönor
Kökets hemgjorda paj
Onsdag
Stek med sockerstekt potatis och äppelsås, servers med rödkål
Kökets kaka
Torsdag
Högsbosoppa, serveras med nybakt bröd
Pannkaka med sylt
Fredag
Fisk Bordelaise med ekotopping och smörigt potatisstomp. Serveras med kall dillsås, kalla ärtor och kökets råkost.
Ryttarkaka
Lördag
Köttfärslimpa gjord på svensk blandfärs, gräddsås, kokt potatis och kokt romanescoblandning.
Konserverade päron med karamellsås
Söndag
Schnitzel med champinjonsås, serveras med rostad potatis och pressgurka
Mintpäronmousse
Vecka 35
Alternativ två: Fläskpannkaka
Måndag
Kökets val
Rabarbersoppa med russin, serveras med kardemummaskorpa
Tisdag
Kokt sejfilé med ägg och persiljesås, serveras med smöriga ärtor och kokt potatis.
Kökets hemgjorda paj med tillbehör
Onsdag
Svartvinbärsstek med skysås, kokt potatis och rostade ugnsgrönsaker.
Kökets kaka
Torsdag
Krämig potatis och purjolökssoppa med ägghalva och skinka, serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Pannkaka med sylt
Fredag
Sprödbakad fisk med stekt potatis och remouladesås
Smörstekt kardemummakaka med hallongrädde
Lördag
Stekt svensk falukorv med potatismos, serveras med stuvad blomkål.
Mandelbakad konserverad persika med vaniljvisp
Söndag
Wallenbergare med potatismos, serveras med skirat smör, ärtor och rårörda lingon
Hallonmousse
Vecka 36
Alternativ två: Kroppkakor med skirat smör
Måndag
Sprödbakad svensk kyckling med kokt potatis och kall sweetchili dressing
Körsbärssoppa med hembakad kaka
Tisdag
Sprödbakad fisk med kokt potatis och stuvad spenat, serveras med persiljemorötter
Kökets hemgjorda paj med tillbehör
Onsdag
Äppelstek med kokt potatis och timjansås, serveras med baconstekt brysselkål
Kökets kaka
Torsdag
Cowboysoppa med svensk hönsfärs, paprika och majs. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Pannkaka med sylt
Fredag
Fiskgryta med sejfilé, kokt potatis och citron. Serveras med bröd
Falsk kalvdans med hemmagjord hallonsylt och gräddklick
Lördag
Kålpudding med gräddsås och kokt potatis
Stekta äppelklyftor med vaniljsås
Söndag
Hemmagjorda köttbullar på svensk blandfärs, serveras med kokt potatis och gräddsås
Chokladmousse
Vecka 37
Alternativ två: Potatisbullar med bacon
Måndag
Rimmad, ostgratinerad svensk kassler med kokt potatis och kall ananassås
Rabarbersoppa med jordgubbar, serveras med vaniljkvarg
Tisdag
Kokt kolja med ägg och purjolökssås, serveras med smörslungade morötter
Kökets hemgjorda paj med tillbehör
Onsdag
Örtmarinerad stek med stekt purjolökspotatis, serveras med gräddsås.
Kökets kaka
Torsdag
Krämig kycklingsoppa med svensk kyckling, tomat och ost, toppad med rostade ekologiska solroskärnor. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Pannkakor med sylt
Fredag
Sprödbakad sej med kokt potatis och kall örtagårdssås, serveras med citron och gröna ärtor
Klassisk ambrosiakaka
Lördag
Krämig kycklinggryta med kyckling från Sverige, soltorkade tomater, basilika och rotfrukter, serveras med ekologiskt basmatiris
Persika med melbasås
Söndag
Pannbiff med lök, kokt potatis och gräddsås, serveras med smörslungade morötter
Aprikoskräm
Vecka 38
Alternativ två: Ost och skinkpaj
Måndag
Hamburgare med svensk nötfärs och stekt potatis, serveras med hamburgare dressing och kökets tillbehör
Blåbärssoppa med kardemummaskorpa
Tisdag
Västerfisk skagen, serveras med citron och dillmajonäs, kokt potatis och gröna ärtor
Kökets hemgjorda paj med tillbehör
Onsdag
Skånsk kalops med kokt potatis, serveras med inlagda rödbetor
Kökets kaka
Torsdag
Kött och grönsakssoppa, serveras med nybakt bröd, pålägg och grönsaker
Pannkakor med sylt
Fredag
Sprödbakad sej med smörstekt kulpotatis och kall sås med dill och citron
Blåbärscheesecake
Lördag
Stekt korv med kokt potatis, persiljesås och örtolja. Serveras med smörslungade morötter
Mangomarinerad fruktsallad
Söndag
Biff Rydberg med stekt ägg och senapscréme
Mangomousse
Vecka 39
Alternativ två: Pytt Bellman med stekt ägg
Måndag
Kåldolmar med gräddsås och kokt potatis
Äppelsoppa med kanel och kardemumma, serveras med vaniljklick
Tisdag
Smörkokt fisk med kokt potatis, serveras med varm dillsås och herrgårdsblandning
Kökets hemgjorda paj med tillbehör
Onsdag
Stekt kotlettrad med rostad kulpotatis, äppelcidersås och stekta ugnsgrönsaker
Kökets kaka
Torsdag
Krämig broccolisoppa med palsternacka och ost. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Pannkakor med sylt
Fredag
Kokt fisk med krispigt persiljetäcke, serveras med kokt potatis och kall örtsås.
Saftig chokladkaka med kaffeglasyr
Lördag
Svensk strimlad kyckinglårfilé i krämig dragonsås, serveras med kokt potatis och säsongens råkost
Konserverad frukt med kökets tillbehör
Söndag
Kroppkakor med bacon, servers med rårörda lingon, skirat smör och ärtor
Vaniljmousse
Vecka 40
Alternativ två: Köttbullar, kokt potatis och gräddsås
Måndag
Köttfärslimpa med champinjonsås, serveras med kokt potatis och broccoli
Skogsbärssoppa med småkaka
Tisdag
Kokt fisk med äggsås, stekt potatis, brynt smör och ärtor
Kökets hemgjorda paj med tillbehör
Onsdag
Pepparrotskött med kokt potatis och rostade rödbetor
Kökets kaka
Torsdag
Skördesoppa med råvaror från Sverige och ärt créme fraiche. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Pannkaka med sylt
Fredag
Sprödbakad guldlax med rostad potatis. Serveras med en kall sås på rödlök och örter samt en ärtguacamole
Mazarinkaka
Lördag
Klassisk lasagne med svensk hönsfärs
Fruktcocktail med grädde
Söndag
Plommonspäckad färsbiff med kokt potatis och gräddsås
Körsbärsmousse
Vecka 34
Måndag
Köttfärssås med svensk nötfärs och spagetti. Serveras med ketchup och stekta ratatouillegrönsaker och rostad grönkål
Ärtfärssås med svensk ärtfärs och spagetti. Serveras med ketchup och stekta ratatouillegrönsaker och rostad grönkål
Tisdag
Fisk Bordelaise med ekotopping och smörigt potatisstomp, serveras med kall dillsås och kalla ärtor
Onsdag
Svensk hönsfärsbiff med ekologisk bulgur, vitlökssås och kokt romanescoblandning
Kikärtsbiff med ekologisk bulgur, vitlökssås och kokt romanescoblandning
Torsdag
Krämig potatis och purjolökssoppa med ägghalva och grönkålschips. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Fredag
Kökets val
Vecka 35
Måndag
Stuvade makaroner med kycklingköttbullar på svensk kyckling. Tillbehör ketchup och rostade rödbetor med salladsost
Stuvade makaroner med svenska växtbaserade färsbullar. Tillbehör ketchup och rostade rödbetor med salladsost
Tisdag
Fiskburgare med stekt potatis, remouladsås, picklad rödlök, coleslaw, isbergssallad, tomat och gurka
Onsdag
Stekt svensk falukorv med potatismos, tillbehör ketchup, senap och tre sorters lök
Stekt svensk, växtbaserad korv med potatismos, tillbehör ketchup, senap och tre sorters lök
Torsdag
Cowboysoppa med svensk hönsfärs, paprika och majs. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Växtbaserad cowboysoppa med svensk ärtfärs, paprika och majs. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Fredag
Sprödbakad svensk kyckling med ris, kall sweetchili dressing och en syrlig kålsallad
Broccolimedaljonger med ris, kall sweetchili dressing och en syrlig kålsallad
Vecka 36
Måndag
Stekt ost & baconkorv med potatissallad och korvbröd. Serveras med grönsaksstavar, picklad rödlök, rödkålssallad med äpple, ketchup, senap och rostad lök
Stekt växtbaserad chorizo med potatissallad och korvbröd. Serveras med grönsaksstavar, picklad rödlök, rödkålssallad med äpple, ketchup, senap och rostad lök.
Tisdag
Fiskgryta med sejfilé, serveras med svenskt ekologiskt havreris, citron och nybakt bröd
Onsdag
Burrito bowl med växtbaserad färs, rotfrukter, ekologiskt ris och nachochips/tortillabröd. Serveras med riven gurka, isbergssallad, majs och syrlig yoghurt
Torsdag
Krämig kycklingsoppa med svensk kyckling, tomat och ost., toppad med rostade ekologiska solroskärnor. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Krämig qournsoppa med tomat och ost., toppad med rostade ekologiska solroskärnor. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Fredag
Kebabrulle på svenskt nötkött med honung och myntasås, tortillabröd, serveras med säsongens råkost och feferoni
Kebabrulle med ekologiska ärtor och bondbönor med honungs och myntasås, tortillabröd, serveras med säsongens råkost och feferoni
Vecka 37
Måndag
Chili con carne med ekologiska tomater, svensk nötfärs och ekologiskt ris, serveras med bröd och syrlig yoghurt
Chili sin carne med ekologiska tomater, svensk ärtfärs och ekologiskt ris, serveras med bröd och syrlig yoghurt
Tisdag
Sprödbakad sej med kokt potatis och kall örtagårdssås, serveras med citron och gröna ärtor
Onsdag
Krämig kycklinggryta med kyckling från Sverige, soltorkade tomater, basilika och rotfrukter, serveras med ekologiskt basmatiris
Krämig qourngryta med soltorkade tomater, basilika och rotfrukter, serveras med ekologiskt basmatiris
Torsdag
Soppa med röda ekologiska linser, tomat och rotfrukter. Serveras med vitlöksbröd
Fredag
Hamburgare med svensk nötfärs och stekt potatis. Serveras med hamburgare dressing och kökets tillbehör
Växtbaserad, svensk burgare med stekt potatis. Serveras med hamburgare dressing och kökets tillbehör
Vecka 38
Måndag
Svensk tacobiff i pitabröd, serveras med vitlöksås, ekologisk couscous, skivad gurka, isbergssallad, skivad tomat och rödlök
Ekologiska grönsaksbollar med grönkål i pitabröd, serveras med vitlöksås, ekologisk couscous, skivad gurka, isbergssallad, skivad tomat och rödlök
Tisdag
Sprödbakad sej med smörstekt kulpotatis och kall sås med dill och citron
Onsdag
Stekt korv med kokt potatis, persiljesås och örtolja. Serveras med smörslungade morötter
Stekt sojakorv med kokt potatis, persiljesås och örtolja. Serveras med smörslungade morötter
Torsdag
Krämig broccolisoppa palsternacka och ost, serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Fredag MEXIKANSK FREDAG
Texmexgryta gjord på svensk nötfärs med syrlig yoghurt och nachochips. Serveras med kryddigt ekologiskt ris, isbergssallad, gurka, tomatsallad och tomatsalsa
Växtbaserad texmexgryta gjord på svensk ärtfärs, syrlig yoghurt och nachochips. Serveras med kryddigt ekologiskt ris, isbergssallad, gurka, tomatsallad och tomatsalsa
Vecka 39
Måndag
Pannbiff med stekta champinjoner, kokt potatis och gräddsås, serveras med rårörda lingon och pressgurka
Växtbaserad biff med stekta champinjoner, kokt potatis och gräddsås, serveras med rårörda lingon och pressgurka
Tisdag
Kokt fisk med krispigt persiljetäcke, serveras med kokt potatis och kall örtsås
Onsdag
Svensk strimlad kyckinglårfilé i krämig dragonsås, serveras med ekologisk bulgur och säsongens råkost
Qournfilé i krämig dragonsås, serveras med ekologisk bulgur och säsongens råkost
Torsdag
Skördesoppa med råvaror från Sverige, krutonger och ärt créme fraiche. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Fredag
Panpizza Margaritha, serveras med kökets toppings och mild sås
Vecka 40
Måndag
Stekt kycklingkorv i krämig tacosås och svenskt ekologiskt havreris. Serveras med ketchup, rostade kikärtor och tomatsallad
Stekt växtbaserad korv i krämig tacosås och svenskt ekologiskt havreris. Serveras med ketchup, rostade kikärtor och tomatsallad
Tisdag
Sprödbakad guldlax med rostad potatis, serveras med en kall sås på rödlök och örter samt en ärtguacamole
Onsdag
Klassisk lasagne med svensk hönsfärs, serveras med vitkålssallad, bönsallad och ketchup
Klassisk växtbaserad lasagne, serveras med vitkålssallad, bönsallad och ketchup
Torsdag
Krämig tomatsoppa med ekologiska tomater, vitlök och örter, serveras med pasta och smörgås, pålägg och grönsaker
Fredag
Pannkaksbuffé. Ekologiska pannkakor serveras med sylt, grädde, exotisk fruktsallad, pasta, grillade qournbitar, grönsaksstavar och en kall ajvarsås
Vecka 34
Måndag
Köttfärssås med svensk nötfärs och spagetti. Serveras med ketchup, stekta ratatouillegrönsaker och kökets råkost
Citruskräm med mandariner och mango
Blomkålssoppa med rostad palsternacka, serveras med nybakt bröd och pålägg
Tisdag
Fisk Bordelaise med ekotopping och smörigt potatisstomp, serveras med kall dillsås, kalla ärtor och kökets råkost
Ryttarkaka
Potatisgratäng med köttfärs och kökets råkost
Onsdag
Köttfärslimpa gjord på svensk blandfärs med gräddsås, kokt potatis, kokt romanescoblandning och kökets råkost
Konserverade päron med karamellsås
Bondomelett, serveras med somrig sallad och kall sås
Torsdag
Krämig potatis och purjolökssoppa med ägghalva, skinka och grönkålschips, serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Pannkaka med grädde och sylt
Köttbullar med persiljestuvade ärtor, morötter och kökets råkost
Fredag
Kökets val med kökets råkost
Rabarbersoppa med russin, serveras med kardemummaskorpa
Fredagssmörgås med ägg, sill och kökets råkost
Lördag
Kokt sejfilé med ägg och persiljesås, serveras med smöriga ärtor, kokt potatis och kökets råkost
Kökets hemgjorda paj med tillbehör
Grillade drumsticks med potatissallad, serveras med kökets råkost
Söndag
Svartvinbärsstek med skysås, kokt potatis, rostade ugnsgrönsaker och kökets råkost
Glass med tillbehör
Paj med ost och skinka, smaksatt med timjan. Serveras med örtdressing.och kökets råkost
Vecka 35
Måndag
Stuvade makaroner med köttbullar gjorda på svensk blandfärs. Tillbehör ketchup och rostade rödbetor med salladsost.
Svartvinbärskräm
Ängamat med tärnad skinka. Serveras med nybakt bröd, pålägg och grönsaker
Tisdag
Sprödbakad fisk med stekt potatis, remouladesås och kökets råkost
Smörstekt kardemummakaka med hallongrädde
Hemmagjorda köttbullar med persiljestuvade morötter
Onsdag
Stekt svensk falukorv med potatismos, serveras med stuvad blomkål, ketchup, senap och tre sorters lök
Madelbakad konserverad persika med vaniljvisp
Grovbrödmacka med gubbröra
Torsdag
Cowboysoppa med svensk hönsfärs, paprika och majs, serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Pannkaka med sylt och grädde
Kycklingpaj med fetaost, kall örtcreme fraiches och kökets råkost
Fredag
Sprödbakad svensk kyckling med kokt potatis, kall sweetchili dressing och en syrlig kålsallad
Körsbärssoppa med hembakad kaka
Lyxig fredagssmörgås på två vis
Lördag
Sprödbakad fisk med kokt potatis och stuvad spenat, serveras med persiljemorötter och kökets råkost
Kökets hemgjorda paj med tillbehör
Varm smörgåstårta med skinka och tomat
Söndag
Äppelstek med kokt potatis och timjansås, serveras med baconstekt brysselkål och gelé
Glass med tillbehör
Risgrynsgröt med kanel och mjölk
Vecka 36
Måndag
Stekt ost & baconkorv med potatissallad och korvbröd. Serveras med grönsaksstavar, picklad rödlök, rödkålssallad med äpple, ketchup, senap och rostad lök
Kökets dessertkräm
Klar grönsakssoppa med korvslantar, serveras med nybakt bröd och pålägg
Tisdag
Fiskgryta med sejfilé, serveras med kokt potatis, citron och nybakt bröd
Falsk kalvdans med hemmagjord hallonsylt och gräddklick
Karlssons frestelse, serveras med dijoncréme
Onsdag
Kålpudding med gräddsås och kokt potatis, serveras med rårörda lingon och pressgurka
Stekta äppelklyftor med vaniljsås
Potatisbullar med rökt skinka, serveras med lingonsylt
Torsdag
Krämig kycklingsoppa med svensk kyckling, tomat och ost, toppad med rostade ekologiska solroskärnor. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Pannkakor med sylt och grädde
Kallskuret med mimosasallad, serveras med kokt potatis
Fredag
Rimmad, ostgratinerad svensk kassler med kokt potatis och kall ananassås
Rabarbersoppa med jordgubbar, serveras med vaniljkvarg
Kalvsylta med stekt potatis och rödbetssallad
Lördag
Kokt kolja med ägg och purjolökssås, serveras med smörslungade morötter
Kökets hemgjorda paj med tillbehör
Bakad potatis med ost och skinkröra, serveras med syrlig kålsallad och äpple
Söndag
Örtmarinerad stek med stekt purjolökspotatis, serveras med gräddsås och rårörda lingon
Glass med tillbehör
Champinjoncrepes med sommarsallad och kall persiljedressing
Vecka 37
Måndag
Chili con carne med ekologiska tomater, svensk nötfärs och ekologiskt ris, serveras med bröd och syrlig yoghurt
Hallonkräm
Grön ärtsoppa med pepparrotscréme, serveras med nybakt bröd och pålägg
Tisdag
Sprödbakad sej med kokt potatis och kall örtagårdssås. Serveras med citron, gröna ärtor och kökets råkost
Klassisk ambrosiakaka
Makaronlåda med rökt skinka och kökets råkost
Onsdag
Krämig kycklinggryta med kyckling från Sverige, soltorkade tomater, basilika och rotfrukter. Serveras med ekologiskt basmatiris och kökets råkost
Persika med melbasås
Paj med ädelost och skinka. Serveras med kall paprikadressing och kökets råkost.
Torsdag
Kött och grönsakssoppa. Serveras med nybakt bröd, pålägg och grönsaker
Pannkakor med sylt och grädde
Laxpudding, serveras med skirat smör, kalla ärtor och rårivna morötter.
Fredag
Hamburgare med svensk nötfärs och stekt potatis, serveras med hamburgare dressing och kökets tillbehör
Blåbärssoppa med kardemummaskorpa
Ost och carkbricka med nybakt bröd och kökets råkost
Lördag
Västerfisk skagen, serveras med citron och dillmajonäs, kokt potatis och gröna ärtor
Kökets hemgjorda paj med tillbehör
Rotfruktsgratäng med skinka och kökets råkost
Söndag
Skånsk kalops med kokt potatis, serveras med inlagda rödbetor och kökets råkost.
Chokladpudding med lättvispad grädde
Omelett med champinjonstuvning och kökets råkost.
Vecka 38
Måndag
Kökets biff ala Lindström med kokt potatis och gräddsås, serveras med pressgurka och kökets råkost.
Aprikoskräm med mandariner
Sparrissoppa, serveras med nybakt bröd, pålägg och grönsaker.
Tisdag
Sprödbakad sej med smörstekt kulpotatis och kall sås med dill och citron.
Blåbärscheesecake
Köttfärspaj med sweetchilidressing, serveras med kökets råkost.
Onsdag
Stekt korv med kokt potatis, persiljesås och örtolja. Serveras med smörslungade morötter
Mangomarinerad fruktsallad
Kökets val
Torsdag
Krämig broccolisoppa med palsternacka och ost. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker.
Pannkakor med sylt och grädde
Laxpytt med kall limesås och stekt ägg
Fredag
Kåldolmar med gräddsås och kokt potatis
Äppelsoppa med kanel och kardemumma, serveras med vaniljklick
Skagensmörgås
Lördag
Smörkokt fisk med kokt potatis, serveras med varm dillsås, herrgårdsblandning och kökets råkost
Kökets hemgjorda paj med tillbehör
Kalvsylta med rödbetssallad, kokt potatis och kökets råkost
Söndag
Stekt kotlettrad med rostad kulpotatis, äppelcidersås, stekta ugnsgrönsaker och kökets råkost
Brylépudding med karamellsås
Ris alá malta med bärkompott
Vecka 39
Måndag
Pannbiff med stekta champinjoner, kokt potatis och gräddsås, serveras med rårörda lingon och pressgurka
Björnbärskräm med vanilj
Höstsoppa med rimmat fläsk, serveras med nybakat bröd, pålägg och grönsaker.
Tisdag
Kokt fisk med krispigt persiljetäcke, serveras med kokt potatis, kall örtsås och kökets råkost.
Saftig chokladkaka med kaffeglasyr
Fläskpannkaka med lingongrädde och kökets råkost
Onsdag
Svensk strimlad kyckinglårfilé i krämig dragonsås, serveras med potatis och säsongens råkost
Konserverad frukt med kökets tillbehör
Broccoligratäng med skinka och kökets råkost
Torsdag
Skördesoppa med råvaror från Sverige, krutonger och ärt créme fraiche. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Pannkakor med sylt och grädde
Risotto med kall persiljesås och kökets råkost
Fredag
Köttfärslimpa med champinjonsås, serveras med kokt potatis och broccoli
Skogsbärssoppa med småkaka
Två sorters sillamackor med kökets råkost
Lördag
Kokt fisk med äggsås, stekt potatis, brynt smör, ärtor och kökets råkost
Kökets hemgjorda paj med tillbehör
Krämig kycklinggratäng med tomat och kökets råkost
Söndag
Pepparrotskött med kokt potatis, rostade rödbetor och kökets råkost
Gräddfilspannacotta med hallonsås
Hemmagjorda pannkakor med kökets tillbehör
Vecka 40
Måndag
Stekt kycklingkorv i krämig tacosås och kokt potatis . Serveras med ketchup, rostade kikärtor och tomatsallad
Kökets hemgjorda kräm
Kycklingsoppa med höstens grönsaker, serveras med nybakt bröd, pålägg och grönsaker
Tisdag
Sprödbakad guldlax med rostad potatis. Serveras med en kall sås på rödlök och örter samt ärtguacamole
Mazarinkaka
Kökets val
Onsdag
Klassisk lasagne med svensk hönsfärs, serveras med vitkålssallad
Fruktcocktail med grädde
Raggmunk med stekt tärnad skinka, serveras med ugnsbakad tomathalva och kökets råkost
Torsdag
Krämig tomatsoppa med ekologiska tomater, vitlök och örter, serveras med pasta och smörgås, pålägg och grönsaker
Pannkakor med sylt och grädde
Kökets val
Fredag
Kökets val med kökets råkost
Exotisk citrussoppa med mandariner och mango, serveras med kökets tillbehör
Varma mackor med ost och skinka, serveras med kökets råkost
Lördag
Stillahavsspätta med kokt potatis och ärtremoulade. Serveras med persiljemorötter och kökets råkost
Kökets hemgjorda paj med tillbehör
Janssonsfrestelse med ägghalva och kökets råkost
Söndag
Plommonspäckad karré med kokt potatis och gräddsås. Serveras med rostad blomkål och kökets råkost
Kökets dessert
Gräddig mannagrynsgröt med vanilj och saftsås. Serveras med ost och skinksmörgås
Vecka 34
Måndag
Köttfärssås med svensk nötfärs och spagetti. Serveras med ketchup och stekta ratatouillegrönsaker och rostad grönkål
Ärtfärssås med svensk ärtfärs och spagetti. Serveras med ketchup och stekta ratatouillegrönsaker och rostad grönkål
Tisdag
Fisk Bordelaise med ekotopping och smörigt potatisstomp, serveras med kall dillsås och kalla ärtor
Onsdag
Krämig potatis och purjolökssoppa med ägghalva och grönkålschips, serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Torsdag
Svensk hönsfärsbiff med ekologisk bulgur, vitlökssås och kokt romanescoblandning
Kikärtsbiff med ekologisk bulgur, vitlökssås och kokt romanescoblandning
Fredag
Kökets val
Vecka 35
Måndag
Stuvade makaroner med kycklingköttbullar på svensk kyckling. Tillbehör ketchup och rostade rödbetor med salladsost
Stuvade makaroner med svenska växtbaserade färsbullar. Tillbehör ketchup och rostade rödbetor med salladsost
Tisdag
Fiskburgare med stekt potatis, remouladsås, picklad rödlök, coleslaw, isbergssallad, tomat och gurka
Onsdag
Cowboysoppa med svensk hönsfärs, paprika och majs. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Växtbaserad cowboysoppa med svensk ärtfärs, paprika och majs. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Torsdag
Stekt svensk falukorv med potatismos, tillbehör ketchup, senap och tre sorters lök
Stekt svensk, växtbaserad korv med potatismos, tillbehör ketchup, senap och tre sorters lök
Fredag
Sprödbakad, svensk kyckling med ris, kall sweetchili dressing och en syrlig kålsallad
Broccolimedaljonger med ris, kall sweetchili dressing och en syrlig kålsallad
Vecka 36
Måndag
Stekt ost & baconkorv med potatissallad och korvbröd. Serveras med grönsaksstavar, picklad rödlök, rödkålssallad med äpple, ketchup, senap och rostad lök
Stekt växtbaserad chorizo med potatissallad och korvbröd. Serveras med grönsaksstavar, picklad rödlök, rödkålssallad med äpple, ketchup, senap och rostad lök
Tisdag
Fiskgryta med sejfilé, serveras med svenskt ekologiskt havreris, citron och nybakt bröd
Onsdag
Krämig kycklingsoppa med svensk kyckling, tomat och ost, toppad med rostade ekologiska solroskärnor. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Krämig qournsoppa med tomat och ost, toppad med rostade ekologiska solroskärnor. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Torsdag
Burrito bowl med växtbaserad färs, rotfrukter, ekologiskt ris och nachochips/tortillabröd. Serveras med riven gurka, isbergssallad, majs och syrlig yoghurt
Fredag
Kebabrulle på svenskt nötkött med honung och myntasås, tortillabröd, serveras med säsongens råkost och feferoni
Kebabrulle med ekologiska ärtor och bondbönor med honungs och myntasås, tortillabröd, serveras med säsongens råkost och feferoni
Vecka 37
Måndag
Chili con carne med ekologiska tomater, svensk nötfärs och ekologiskt ris, serveras med bröd och syrlig yoghurt
Chili sin carne med ekologiska tomater, svensk ärtfärs och ekologiskt ris, serveras med bröd och syrlig yoghurt
Tisdag
Sprödbakad sej med kokt potatis och kall örtagårdssås, serveras med citron och gröna ärtor
Onsdag
Soppa med röda ekologiska linser, tomat och rotfrukter. Serveras med vitlöksbröd
Torsdag
Krämig kycklinggryta med kyckling från Sverige, soltorkade tomater, basilika och rotfrukter, serveras med ekologiskt basmatiris
Krämig qourngryta med soltorkade tomater, basilika och rotfrukter, serveras med ekologiskt basmatiris
Fredag
Hamburgare med svensk nötfärs och stekt potatis, serveras med hamburgare dressing och kökets tillbehör
Växtbaserad, svensk burgare med stekt potatis, serveras med hamburgare dressing och kökets tillbehör
Vecka 38
Måndag
Svensk tacobiff i pitabröd, serveras med vitlöksås, ekologisk couscous, skivad gurka, isbergssallad, skivad tomat och rödlök
Ekologiska grönsaksbollar med grönkål i pitabröd, serveras med vitlöksås, ekologisk couscous, skivad gurka, isbergssallad, skivad tomat och rödlök
Tisdag
Sprödbakad sej med smörstekt kulpotatis och kall sås med dill och citron
Onsdag
Krämig broccolisoppa palsternacka och ost, serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Torsdag
Stekt korv med kokt potatis, persiljesås och örtolja. Serveras med smörslungade morötter
Stekt sojakorv med kokt potatis, persiljesås och örtolja. Serveras med smörslungade morötter
Fredag MEXIKANSK FREDAG
Texmexgryta gjord på svensk nötfärs med syrlig yoghurt och nachochips, serveras med kryddigt ekologiskt ris, isbergssallad, gurka, tomatsallad och tomatsalsa
Växtbaserad texmexgryta gjord på svensk ärtfärs, syrlig yoghurt och nachochips, serveras med kryddigt ekologiskt ris, isbergssallad, gurka, tomatsallad och tomatsalsa
Vecka 39
Måndag
Pannbiff med stekta champinjoner, kokt potatis och gräddsås. Serveras med rårörda lingon och pressgurka
Växtbaserad biff med stekta champinjoner, kokt potatis och gräddsås. Serveras med rårörda lingon och pressgurka
Tisdag
Kokt fisk med krispigt persiljetäcke, serveras med kokt potatis och kall örtsås
Onsdag
Skördesoppa med råvaror från Sverige, krutonger och ärt créme fraiche. Serveras med smörgås, pålägg och grönsaker
Torsdag
Svensk strimlad kyckinglårfilé i krämig dragonsås, serveras med ekologisk bulgur och säsongens råkost
Qournfilé i krämig dragonsås, serveras med ekologisk bulgur och säsongens råkost
Fredag
Panpizza Margaritha, serveras med kökets topping och mild sås,
Vecka 40
Måndag
Stekt kycklingkorv i krämig tacosås, serveras med svenskt ekologiskt havreris, serveras med ketchup, rostade kikärtor och tomatsallad
Stekt växtbaserad korv i krämig tacosås, serveras med svenskt ekologiskt havreris, serveras med ketchup, rostade kikärtor och tomatsallad
Tisdag
Sprödbakad guldlax med rostad potatis, serveras tillsammans med en kall sås på rödlök och örter samt en ärtguacamole
Onsdag
Krämig tomatsoppa med ekologiska tomater, vitlök och örter, serveras med pasta och smörgås, pålägg och grönsaker
Torsdag
Klassisk lasagne med svensk hönsfärs, serveras med vitkålssallad, bönsallad och ketchup
Klassisk växtbaserad lasagne, serveras med vitkålssallad, bönsallad och ketchup
Fredag
Pannkaksbuffé. Ekologiska pannkakor serveras med sylt, grädde, exotisk fruktsallad, pasta, grillade qournbitar, grönsaksstavar och en kall ajvarsås