Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Historik

Fyll i beskrivning av bilden

Den äldsta byggnaden på skolan är från 1859. Det var läraren Olof Ögren som ritade huset. Det röd-bruna teglet fick de från kyrkan, det hade blivit över när de byggde den. Folket i byn hjälpte till att bygga skolan. Från början var det halmtak på byggnaden. I huset bodde då också läraren och hans familj. Idag är klass 4-5 och biblioteket i denna byggnad.

Nästa hus som uppfördes byggdes 1895. Här har det bl a varit banklokal, hemvärnets lokaler, mottagning med sjuksköterska och kommunfullmäktige. När det blev skola bodde lärarinnan här. Vikarien fick bo i ett rum på vinden. (Det finns fortfarande kvar). Idag finns fritids, förskoleklass, expedition och personalrum i detta hus.

Det yngsta huset har byggts i två omgångar. Den gamla delen byggdes 1967. Det blev pengar över när Norra lyckan skolan byggdes och då kunde de bygga en gymnastiksal i Oderljunga. Den nya delen byggdes 1995. Anledningen till att man byggde den var att 6-åringarna och fritidshemmet Svalan kom till skolan i Oderljunga. Idag är klass F-1, 2-3, matsalen och gymnastiksalen i detta hus.

Senast uppdaterad: