Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Personal - Kulturskolan

Personal Kulturskolan presenteras i text och bild här under
Gunilla Rönnberg, chef kulturskolan

Gunilla Rönnberg. Kulturskolechef

Undervisar i Piano, Orgel

Kontakt: gunilla.ronnberg@perstorp.se 0435-394 11

Gunilla är utbildad pianopedagog och pianist vid musikhögskolan i Örebro och musikkonservatoriet i Sofia. Hon har arbetat som professionell frilanspianist under många år i olika orkestrar i Sverige. Hon har även kantorsutbildning, och har utvecklat Suzukimetoden på kyrkorgel. Hennes orgelelever har bland annat spelat på Royal Albert Hall.

Under 13 år har Gunilla även haft musikalgrupper för barn mellan 6-12 år. Hon skriver dialogerna själv utifrån gruppen, och hennes mål är att alla deltagare skall ha lika stor betydelse.

"Att arbeta med barn med sång, dans och teater, är oerhört inspirerande, eftersom man lär barnen att uttrycka sig och bli trygga och fria i hela sin person", säger hon.

Mellan 2006-2009 var Gunilla musikskolechef i Askersund och startade och utvecklade också ett kulturhus med musik, dans, teater, film och bild. Därefter blev hon förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen fram till 2013.

Sedan 2013 har hon bott i Skåne, där hon först arbetade som kyrkomusiker, innan hon fick tjänsten att starta och utveckla Kulturskolan i Perstorp.

Hör Gunilla spela Fantasie-Impromptu av Chopin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Patrik Dahlin

Undervisar i Fiol, Nyckelharpa och Gitarr

Kontakt: patrik.dahlin@anticimex.se

Patrik började spela violin vid 7 års ålder på Perstorps kommunala musikskola. Där spelade han till han fyllde 16 år. Sedan tog andra intressen vid. Men efter tio års frånvaro kom musiksuget tillbaka. Och det med besked. Nyckelharpa blev det nya instrumentet. 2008 blev Patrik riksspelman i Upplandstraditionen. Han har varit en flitig besökare på många av de spelmansstämmor som arrangeras runt om i Sverige under årens lopp och sedan 1995 arrangerar han tillsammans med Nyckelharpsfolket Hagsta'stämman varje år. Ett evenemang som lockar hundratals spelmän från södra Sverige och hundratals musiktörstande besökare. Patrik har spelat de flesta genre på sin nyckelharpa, allt från klassiskt till trashmetal. Men det är nog den svenska folkmusiken han brinner mest för. Patrik har ingen utbildning på musikhögskola eller liknande utan har varit sin egen lärare på nyckelharpa. Så därför har han erfarenhet av vikten att lära in rätt teknik från början så man slipper det senare i livet.
Patrik har undervisat på musikskolan i Perstorp sedan 1996. Han började med fiol, men även nyckelharpa och gitarr är instrument han lär ut.

Hör Patrik spela "Polska efter Johan Christian Blomgren" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Joel Johansson

Joel Johansson

Joel Johansson

Undervisar i piano, sångensemble, muskal och kör

Kontakt:

e-post: joel.johansson@perstorp.se

mobil: 073 - 445 91 26

Joel är legitimerad musiklärare och utbildad sångpedagog vid kungl. musikhögskolan i Stockholm.

Dessförinnan har han sjungit sig igenom Kulturamas tvååriga yrkes-artist linje med inriktning mot jazz, rock och soul. Han har också hunnit med en en ettårig show och musikalutbildning vid Markaryds folkhögskola.

På Joels pianolektioner står alltid spelglädjen i första rum, där han tillsammans med eleverna arbetar fram en personlig väg framåt. Tillsammans möter ni pianot genom både melodi och ackordspel, notläsning, improvisation, rytm och gehörsövningar, personligt uttryck och musikteori.

Som frilansande musiker har Joel tidigare synts som körsångare i både The Choir by Abba The Museum, Körslaget och Melodifestivalen; och utöver Kulturskolan i Perstorp arbetar han idag som lärare i Dalcroze rytmik vid Kulturskolan i Halmstad, och som sångpedagog vid Mega Musik gymnasium i Helsingborg.

Hör Joel sjunga "Gabriellas sång" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

  

Hilda Ivarsson

Towa Söderstjerna

Undervisar i dans, drama/dans

Kontakt: towa.soderstjerna@perstorp.se

mobil: 070 - 828 73 79

Towa är Svensk Mästare i Hiphop. Hon har tävlat för Wilson i Helsingborg i street, där hon också är ledare, där hennes lag senast kom på sjunde plats i VM.

 


Peter Olsson

Peter Olsson

Undervisar i gitarr, elgitarr, elbas och trummor

Kontakt: peter.olsson@perstorp.se

Peter Olsson har studerat jazz och improvisation på musikhögskolan i Malmö och avslutade sin kandidatexamen 2017. Innan dess studerade han på jazzlinjen på Skurups folkhögskola som är en av Sveriges mest anrika skolor för jazzmusik. Utöver det har Peter starka rötter inom pop/rock-musik och började sin musikaliska bana vid 14 års ålder med att lära sig spela musik av Dire Strait's, Robben Ford, B.B. King, The Eagles och många andra. Han gick på det estetiska programmet vid Törnströmska gymnasiet i Karlskrona som han avslutade 2008. Peter brukar utgå ifrån elevens musikintressen och varva deras önskemål med eget studiematerial. Under en gitarrlektion jobbar Peter omväxlande med grundläggande/avancerat ackordspel, improvisation, rytmkänsla, gehör och genremässigt rock/pop eller jazz. Utöver jobbet som musiklärare spelar Peter i många olika musikprojekt i Malmö.


Hör Peter spela gitarr: LUFTLOFTET Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


För mer information, kontakta kommunens kundtjänst: 0435 - 390 00, kommunhuset(at)perstorp.se


Senast uppdaterad: