Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Personal - Kulturskolan

Personal Kulturskolan presenteras i text och bild här under
Gunilla Rönnberg, chef kulturskolan

Gunilla Rönnberg. Kulturskolechef

Undervisar i Musikalgrupp, Piano, Orgel

E-post: Gunilla.Ronnberg@perstorp.se

Tel: 0435 – 394 11

Gunilla är utbildad pianopedagog och pianist vid musikhögskolan i Örebro och musikkonservatoriet i Sofia. Hon har arbetat som professionell frilanspianist under många år i olika orkestrar i Sverige. Hon har även kantorsutbildning, och har utvecklat Suzukimetoden på kyrkorgel. Hennes orgelelever har bland annat spelat på Royal Albert Hall.

Under 13 år har Gunilla även haft musikalgrupper för barn mellan 6-12 år. Hon skriver dialogerna själv utifrån gruppen, och hennes mål är att alla deltagare skall ha lika stor betydelse.

"Att arbeta med barn med sång, dans och teater, är oerhört inspirerande, eftersom man lär barnen att uttrycka sig och bli trygga och fria i hela sin person", säger hon.

Mellan 2006-2009 var Gunilla musikskolechef i Askersund och startade och utvecklade också ett kulturhus med musik, dans, teater, film och bild. Därefter blev hon förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen fram till 2013.

Sedan 2013 har hon bott i Skåne, där hon först arbetade som kyrkomusiker, innan hon fick tjänsten att starta och utveckla Kulturskolan i Perstorp.

Hör Gunilla spela Fantasie-Impromptu av Chopinlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Emil Nerstrand

Undervisar i Saxofon, Tvärflöjt, Klarinett, Ensemble och Film.

E-post: Emil.Nerstrand@perstorp.se

Utöver uppdragen på kulturskolan i Perstorp är Emil även klasslärare i musik för årskurs 3 på Norra Lyckan.

Emil Nerstrand började som så många andra sina musikaliska studier på Kulturskolan

Han flyttade därefter till Stockholm för att gå Södra Latins Yrkesmusikerprogram på Saxofon för Gunnar Andersson och Jerker Lindström.

Efter Södra Latins Gymnasium fortsatte studierna vid musikerlinjen/jazz på Skurups Folkhögskola med lärare som Fredrik Kronkvist, Andreas Andersson, Torben Waldorf, Maggi Ohlin, Daniel Fredriksson och Jens Ulvsand.
Efter fem års intensiva musikstudier bar det av till Berlin och vidare till Cork på Irland där Emil under två års tid var verksam Frilansmusiker och spelade tillsammans med musiker som Ian Date, Julian Colarossi, Okkyoung Lee, Mick O´Shea, Carolyn Goodwin, Irene Buckley, Dan Walsh, Neil O´Loghlen, Paul Dunlea, David Duffy och Davie Ryan.

2012 inledde Emil sin musikpedagogiska utbildning på Malmö Musikhögskola där han tog examen som Musik & Historialärare våren 2017.

Idag är Emil, utöver sina uppdrag som lärare, en aktiv musiker med kontinuerliga framträdanden i många olika sammanhang.

Hör Emil spela Juju - Blue Note At The Roundylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

 

 


Patrik Dahlin

Undervisar i Fiol, Nyckelharpa och Gitarr

E-post: patrik.dahlin@anticimex.se

Patrik började spela violin vid 7 års ålder på Perstorps kommunala musikskola. Där spelade han till han fyllde 16 år. Sedan tog andra intressen vid. Men efter tio års frånvaro kom musiksuget tillbaka. Och det med besked. Nyckelharpa blev det nya instrumentet. 2008 blev Patrik riksspelman i Upplandstraditionen. Han har varit en flitig besökare på många av de spelmansstämmor som arrangeras runt om i Sverige under årens lopp och sedan 1995 arrangerar han tillsammans med Nyckelharpsfolket Hagsta'stämman varje år. Ett evenemang som lockar hundratals spelmän från södra Sverige och hundratals musiktörstande besökare. Patrik har spelat de flesta genre på sin nyckelharpa, allt från klassiskt till trashmetal. Men det är nog den svenska folkmusiken han brinner mest för. Patrik har ingen utbildning på musikhögskola eller liknande utan har varit sin egen lärare på nyckelharpa. Så därför har han erfarenhet av vikten att lära in rätt teknik från början så man slipper det senare i livet.
Patrik har undervisat på musikskolan i Perstorp sedan 1996. Han började med fiol, men även nyckelharpa och gitarr är instrument han lär ut.

Hör Patrik spela "Polska efter Johan Christian Blomgren"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Måns Sjöberg, bildlärare Kulturskolan Perstorp

Måns Sjöberg

Undervisar i bild

E-post: mans.sjoberg@perstorp.se

Måns Sjöberg är konstnär och illustratör sedan 25 år tillbaka och har akvarellmåleri som specialitet. I botten är han arkeolog och kommunikatör men har arbetat som bildlärare i Lund i 16 år. Han har också varit lärare på Folkuniversitetet och leder nu kurser i egen regi.

Hans käpphäst är att bildämnet ska läras ut genom att fånga elevernas nyfikenhet med låga trösklar för att uppleva glädje i ämnet. Det förutsätter struktur, reflexiv kommunikation och rätt material.

I övrigt har Måns arbetat som fritidspedagog, museilärare och elevassistent. En eller två gånger om året följer han med till Svalbard som expeditionstecknare. Som fri konstnär arbetar han också med föreställande motiv och hämtar gärna sina idéer från naturen.

Se mer på: www.manssjoberg.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Martin Jutéus

Undervisar i piano

E-post: martin.juteus@gmail.com


"För mig är musik någonting som ska vara roligt och inspirerande, och jag ser det som ett betydelsefullt privilegium att få inspirera och delge andra vad som för mig har varit och fortfarande är en oändlig resa fylld av glädje och spännande utmaningar."

Martin skräddarsyr kursinnehållet helt efter deltagarens ambitioner och behov, men med utgångspunkt i en gehörsbaserad undervisning med kompletterande notläsning efter elevens förmåga och efterfråga. Ett upplägg som han brukar utgå ifrån är låtar utifrån deltagarens önskemål, med en del egna förslag. Parallellt arbetar man teoretiskt med harmonisk och melodisk analys utav låtarna, samt praktiskt med verktyg för ackord, komp, skalor, improvisation och rytmik på gehör.


Martin har studerat jazz och improvisation för bland annat Jan Lundgren på musikhögskolan i Malmö där han avslutade sin kandidatexamen 2016. Han har även studerat två år på jazzlinjen på Skurups Folkhögskola. Martin arbetar både som pianist och kompositör. Han är aktuell med ett flertal jazzgrupper runt om i Malmö, och har undervisat jazz, improvisation och teori på Folkuniversitetet sedan 2016.

Hör Martin spela: IDKA JAZZ Plays "Humble" Live at INKONST Malmö länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

  

Hilda Ivarsson

Hilda Ivarsson

Undervisar i Dans och Drama

E-post: hilda.ivarsson@perstorp.se

Hilda Ivarsson kommer från Hässleholm och har studerat musikal och dans på bl.a. musikteaterskolan i Bjärnum och musikallinjen i Eslöv. Hon har också en stor kärlek för musik, och har därför studerat musikproduktion på Lunds Universitet.

Hilda jobbar som danspedagog och dramapedagog på kulturskolan i Hässleholm och har även ett eget företag som pedagog, koreograf, skådespelare och musiker.

Stilarna hon har dansat är många och hon har därför en väldig stilbredd i sin undervisning, där hon ofta utgår från elevernas egna intressen. Hon sätter fokus på att bilda en positiv gruppstärkande miljö som ska vara öppen för alla.

Hilda kommer från en filmfamilj och har därför även ett stort intresse för film och animation. Hon har stått en del framför kameran som skådespelare i kortfilm, reklamfilm, TV-serier och som statist i långfilmer, men står också bakom kameran och regisserar och animerar. Hennes teatergrupp, ”Teater Blå”, har varit på turné runt om i Sverige och hennes band har spelat på scener, spridda över hela landet. Hon har även jobbat som showartist och koreograf till olika föreställningar.Peter Olsson

Peter Olsson

Undervisar i gitarr, elgitarr, elbas och trummor

E-post: peter.olsson@perstorp.se

Peter Olsson har studerat jazz och improvisation på musikhögskolan i Malmö och avslutade sin kandidatexamen 2017. Innan dess studerade han på jazzlinjen på Skurups folkhögskola som är en av Sveriges mest anrika skolor för jazzmusik. Utöver det har Peter starka rötter inom pop/rock-musik och började sin musikaliska bana vid 14 års ålder med att lära sig spela musik av Dire Strait's, Robben Ford, B.B. King, The Eagles och många andra. Han gick på det estetiska programmet vid Törnströmska gymnasiet i Karlskrona som han avslutade 2008. Peter brukar utgå ifrån elevens musikintressen och varva deras önskemål med eget studiematerial. Under en gitarrlektion jobbar Peter omväxlande med grundläggande/avancerat ackordspel, improvisation, rytmkänsla, gehör och genremässigt rock/pop eller jazz. Utöver jobbet som musiklärare spelar Peter i många olika musikprojekt i Malmö.


Hör Peter spela gitarr: LUFTLOFTETlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram