Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Bild

Fyll i beskrivning av bilden
Kulturskolan, Bildlektion mars 2019

Bildlektion, mars 2019

Bild på Perstorps Kulturskola

Kostnad: 400 kr/termin

Välkommen att studera bild på Kulturskolan i Perstorp hösten 2020. Lektionerna hålls i Centralskolans bildsal på fredagar. Lärare är Måns Sjöberg.


I alla grupper arbetar vi ibland med korta projekt, ibland med projekt som sträcker sig över två eller tre tillfällen. Vi kommer att använda en mängd olika material och fokusera på grundläggande tekniker.I slutet av terminen ställer vi ut våra verk där alla kan se dem.

Vi vänder oss till åk 1–7. Kurserna ligger på fredagar och startade den 28 augusti. Kulturskolan garanterar 10 bildlektioner på höstterminen. När ni har anmält er får ni ett svar om ni har fått plats i gruppen eller hamnar på kölista.Boka och Intresseanmäl: studyalong.se/perstorplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


14.00–15.30 åk 4–7 i bildsalen på Centralskolan
I denna fortsättargrupp utgår vi från uppgifter som kan vara baserade på en särskild konstnär eller en särskild tanke som vi vill utforska. Vi arbetar oss igenom olika material och jobbar med måleri, teckning och skulptur. Vi arbetar med fria uppgifter för att barnen ska våga måla fritt utan fokus på prestation.


15.30–16.20 åk F–4 i bildsalen på Centralskolan
I denna nybörjargrupp fokuserar vi på lek och fantasi men barnen får även utveckla sitt seende genom att arbeta med färger och deras möjligheter och med olika material. Målet är att träna ögat att kunna lägga märke till nyanser och detaljer, för att utveckla förmågan att måla och teckna med inspiration såväl inifrån som från världen omkring oss.

16.30–17.40 åk 4–7 i bildsalen på Centralskolan

I denna nybörjargrupp fokuserar vi på lek och fantasi som barnens huvudsakliga verktyg för skapande. Barnen får lära sig om färger och leka sig fram genom olika material och möjligheter. Vi målar stort och smått och torrt och vått och leker med färger och former. Vi prövar även olika material och lägger en grund för kommande års bildundervisning. Fokus är på skaparglädje och grundkunskaper.


I alla grupper anpassas bildundervisningen till barnens ålder och erfarenheter för att vara lustfylld och utmanande. Barnen förväntas närvara vid varje tillfälle och stanna under hela lektionstillfället för att kunna tillgodogöra sig den undervisning som är planerad. Endast sjukdom är orsak till frånvaro. I varje moment arbetar vi i hållbara och giftfria material.

Om ni har frågor är ni varmt välkomna att kontakta läraren Måns Sjöberg på mans.sjoberg@perstorp.se

 


Bildutställning på biblioteket julen 2018, kulturskolan

Kulturskolans bild - utställning på biblioteket julen 2018

Kulturskolan, Bildlektion 2 mars 2019

Nya alster, mars 2019

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram