Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Perstorps Kulturskola


Nu har vi öppnat den nya kurskatalogen!

Vi introducerar den med vårt nya elevsystem – StudyAlong!


I kurskatalogen kan man gå in och boka lediga platser, eller göra intresseanmälan på ämnen som inte har lediga platser just nu. Klicka på länken, så kommer ni till kurskatalogen:

Boka och intresseanmäl: studyalong.se/perstorplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Boka ledig plats

Nu finns det några lediga platser på instrumenten gitarr, elgitarr, elbas och trummor. Där kan ni som föräldrar gå in och boka era barn, så får de börja spela direkt!
Instrumenten kan man boka om eleven är född mellan 2002 – 2013, alltså från åk 1 i grundskolan till 3:e året på gymnasiet. Myndiga elever går in och bokar själva.

Grupplektionerna är indelade i olika åldrar, och dessa kan man läsa om i kurskatalogen.

De flesta kurser i gruppämnena går inte att boka för höstterminen eftersom grupperna redan är inne i olika projekt.


Intresseanmälan

För alla de ämnen som inte går att boka nu, kan man istället göra en intresseanmälan. Intresseanmälan garanterar inte en plats i en kurs. Men i och med att ni gör en intresseanmälan, får ni en påminnelse så fort det finns lediga platser på kulturskolan. Då kan ni gå in och boka de lediga platserna. Kom ihåg att göra en intresseanmälan varje termin, om era barn fortfarande är intresserade av att börja. Då får ni påminnelser och behöver inte bevaka när platser blir lediga på kulturskolan.


Kurskatalogen för vårterminen

Vi släpper kurskatalogen för vårterminen i november. Då öppnar vi lediga platser för grupplektionerna, och då blir det ofta även nya platser lediga på olika instrument.


Elever som står i kö sedan det gamla elevsystemet

Några få elever står i kö sedan det gamla elevsystemet. När vi släpper nya lediga platser i november inför vårterminen, kommer ni att få en påminnelse så att ni kan gå in och boka en plats om ni fortfarande är intresserade.


Länk hur man bokar eller gör intresseanmälan i kurskatalogen

Nedan finns en länk till en YouTube-video, med instruktioner om hur man bokar en plats eller gör en intresseanmälan i den nya kurskatalogen:

https://www.youtube.com/watch?v=J-r91qTyGA8&feature=youtu.belänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 


Boka och intresseanmäl: studyalong.se/perstorplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


För frågor om bokning/intresseanmälan

Kontakta Peter Olsson: peter.olsson@perstorp.se

Fr.o.m. 26 oktober, kontakta Gunilla Rönnberg: gunilla.ronnberg@perstorp.se
eller ring 0435 – 394 11 

  • Se film om kulturskolans olika instrument och bildämnet i spelaren nedan:


Munspel - Nytt instrument på kulturskolan

Läs mer om det under fliken "Spela instrument"

 

Bildelevernas utställning på Torget i Perstorp

Under några veckor i april-maj ställdes bildelevernas verk ut i skyltfönstret mellan kommunhusets ingång och apoteket. En väldigt fin och uppskattad utställning under ledning av bildläraren Måns Sjöberg.

Kulturskolan. Bildutställning vt 2020

Kulturskolans bildutställning vt 2020
Information angående Covid-19 och lektioner!

Alla elever, anhöriga och lärare som har symptom i luftvägarna, lättare förkylning, snuva, led och muskelvärk eller feber skall stanna hemma. Detta gäller också om eleven eller läraren är frisk, men har anhöriga som uppvisar symptom. Detta är för att kulturskolan skall förhindra smittspridning.

Meddela läraren på morgonen om en elev inte kan komma till sin lektion.
Om läraren blir sjuk, ställer den in lektionen via sms på morgonen.
Om en elev kommer till en lektion med symptom, kommer hen att uppmanas att gå hem.


Håll dig uppdaterad om den pågående pandemisituationen via myndigheternas bekräftade information samt www.perstorp.se/coronaviruslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Till föräldrar till barn i dans
På grund av situationen med Covid-19, har kulturskolan tagit ett beslut att flytta dansundervisningen till Ugglehallens B-hall, för att det är ett större golv där att dansa på.

För att kunna få tillgång till B-hallen, har vi ändrat schemat, så att dansen blir på fredagar istället. Som förut skall alla som har symptom, eller har anhöriga som har symptom stanna hemma, och inte komma till lektionerna.


Till föräldrar till barn i drama och fredagskul. Fredagskul blir Torsdagskul

Vi har bytt lektionsdag till torsdagar, pga. ovanstående schemaläggning för dansen.


Munskydd
För de elever som önskar, kan eleverna och läraren använda munskydd under lektionerna i instrumentalämnena. Meddela läraren om så önskas.

Vänliga hälsningar. Gunilla Rönnberg. Kulturskolechef.


Från den 15 oktober kan man anmäla elever till våra kurser året om

Man kan anmäla sig när som helst på året. Vissa ämnen kan man också få börja på mitt under terminen. Andra kurser kan man få vänta på till nästa termin.


 


Dans-show på kulturhuset - nov 2019

 

Elever framförde nyskriven musikal - nov 2019

Inslag i SVT om "Save the World" - En musikal om "Greta Thunberg och den globala uppvärmningen". Handlingen kretsar kring djur (älg, rådjur, hare, uggla, ekorre, räv, varg och en isbjörn) som enas i protest när deras livsmiljö förstörs i form av smältande isar och skogsbränder.

Det var somras fick Kulturskolechef Gunilla Rönnberg inspiration till att skriva en musikal där hon förutom att skriva dialog även skrivit musik och sångtexter. Musikalen skrevs både på svenska och engelska.

- Jag blev irriterad över alla vuxna som skrev illa på Facebook om Greta Thunberg. Så jag satte mig vid pianot och började skriva, berättar Gunilla och tillägger:

- Jag skrev även en engelsk version på alla texter och sånger för jag tänker försöka sprida musikalen på Youtube. Då ska det finnas en översättning som folk kan använda och framföra över hela världen. Jag hoppas kunna sprida musikalen som ett av många verktyg i den internationella kampen om att lyfta denna oerhört viktiga fråga.

Skrivandet mynnade ut i "Save the World" - En musikal om "Greta Thunberg och den globala uppvärmningen". Handlingen kretsar kring djur (älg, rådjur, hare, uggla, ekorre, räv, varg och en isbjörn) som enas i protest när deras livsmiljö förstörs i form av smältande isar och skogsbränder.

Lilla musikalgruppen med åtta elever i årkurs 2 och 3 framförde musikalen den 18 november.

Se inslag från Sveriges Televison härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (eller klicka på bilden ovan)


Gunillas och elevernas arbete med att öva in musikalen har även uppmärksammats av annan media. Sveriges Radio Kristianstad var på besök:

Lyssna på inslaget som sändes från repetitionernalänk till annan webbplats

Och även Helsingborgs Dagblad tittade förbi vilket resulterade i artikel med rörlig bild och text:

Läs HD:s artikellänk till annan webbplats

 

Kulturskolans aktiviteter


Inom instrumentalundervisningen kan du välja mellan följande instrument:
Akustisk gitarr, Munspel, Elbas, Elgitarr, Trummor, Fiol, Nyckelharpa, Piano, Klarinett, Saxofon, Tvärflöjt, Suzukipiano (5-7 år), Suzukiorgel (5-7 år).
Vi är i kulturskolans lokaler i Centralskolan. Ingång till höger om aulan - ”Kulturhuset”  

Här erbjuds undervisning av professionella pedagoger utifrån varje individs speciella behov.

Drama/Bild/Film/Dans/Fredagskul
Bildkonstundervisning sker på onsdagar för åk 1-6.
Filmundervisningen sker på torsdagar och fredagar för åk 3-5
Dansundervisning sker på torsdagar för åk 0 - 7.
Drama och Fredagskulundervisning sker på fredagar för åk. 4-7.

Inga föreställningar under våren från kulturskolan på kulturhuset
För att vidta försiktighet gällande läget med spridningen av Covid-19, planeras i nuläget inga föreställningar på kulturskolan under våren 2020."Det du tänker att du vill bli - det kommer du att bli - bara du tror på det och jobbar för det!"

Perstorps kulturskola arbetar utifrån en positiv människosyn som genomsyrar allt i verksamheten. "När du visar att du tror på ett barn eller en ungdom - kommer han/hon att klara av allt!"

Kulturskolan kallas också Talent Education, för att vi tar vara på varje individs inneboende talanger. Att musicera, dansa, sjunga, spela teater och uttrycka sig i konst, utvecklar människor oerhört mycket! Att få tillgång till att uttrycka sig på olika sätt, stärker självkänsla och ger trygghet, och självförtroende.

Eleverna får frihet i sitt agerande, både när det gäller att tala, röra sig och uppträda inför publik. Dessutom utvecklar barnen studiedisciplin och att arbeta mot ett mål. "Det du tänker att du skall göra om ett år – kommer du att åstadkomma!"

Vi fotograferar och filmar gärna våra föreställningar för att marknadsföra våra olika verksamheter så att många barn kan bli inspirerade att delta och få möjlighet att utvecklas till trygga och fria personer.


Lärarföreställning på Kulturhuset

Utdrag från lärarföreställning, där lärarna visar och berättar om de olika instrument man kan lära sig på kulturskolan, och vad man får lärar sig på film och bildundervisningen. Se vidare videoklipp på sidan: Spela instrument!

Gunilla berättade att kulturskolan även har dans och musikalundervisning.
Emil visade och berättade om klarinett, saxofon och tvärflöjt och varför de kallas för träblås. Han fick saxofonen att låta som den ljusaste röst till den mörkaste rivigaste ton.
Sedan visade Emil hur de jobbar på kulturskolans filmkurser med Ipads.
Peter visade den akustiska gitarren, elbas, trummor, och elgitarrens olika stilar med jazz och rock.
Martin spelade olika stilar på elpianot, där det roligaste visade sig vara när elpianot lät som scatsång!
Patrik tog fram fiolen och nyckelharpan, som hade ännu större och klingande ton och spelade folkmusik.
Under hela föreställningen stod Maya och skissade av alla lärare och instrumenten med kolpenna, och berättade hur hennes bildelever får lära sig blanda färger, göra masker, skulpturer och studiebesök.

Lärarna gav liv till de olika instrumentens olika karaktärer och eleverna fascinerades av den stora rikedom av variation som alla instrument och ämnen representerade. Och varför inte bli en "youtuber" i Emils filmkurser! Möjligheterna är oändliga!


Kulturskolans bildutställning vt 20

Kulturskolan, bildutställning vt 2020 nr. 3

Kulturskolans bildutställning vt 2020

Kulturskolan, Bildutställning vt 2020, nr 2Ni är också varmt välkomna att mejla frågor om kulturskolan till kulturskolechef Gunilla Rönnberg på: gunilla.ronnberg@perstorp.se

Att undervisa – är att beröra någon för livet!

Text

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram