Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Rampljus - ny programserie
ska lyfta den lokala kulturen

Kommunerna i Familjen Helsingborg har gått samman för att ge invånarna ett kulturprogram att njuta av hemma. På skärtorsdagen 9 april är det premiär för första avsnittet av den webbsända programserien Rampljus.

Rampljus - webbsänd programserie med inslag från kommunerna inom Familjen Helsingborg

Rampljus - webbsänd programserie med inslag från kommunerna inom Familjen Helsingborg

– Kulturen spelar en viktig roll i samhället, särskilt i kristider, och när våra besökare inte kan komma till oss får vi komma till dem. Jag tror att inslag med en stark lokal förankring och en tydligt igenkännbar lokal avsändare bidrar till känslan av trygghet och signalerar att samhället inte stängt ner, säger Max Granström, kulturdirektör i Helsingborg och vd för kultur- och evenemangsbolaget Helsingborg Arena & Scen som är en av flera aktörer bakom den webbsända programserien.

- Dessutom möjliggör vi ett antal arbetstillfällen för sektorns aktörer som idag står helt utan engagemang. Det känns riktigt bra att vi kommuner inom Familjen Helsingborg kan hjälpas åt med detta tillsammans, tillägger han.

Förutom humoristiska små inslag bjuder programserien Rampljuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster bland annat på musik av allt från väl etablerade artister till morgondagens stjärnor som drömmer om sitt stora genombrott. Det blir också intervjuer med olika spännande personligheter och du får följa med hem till några av kommunernas konstnärer och låt dig inspireras av krögare som lagar mat i rutan.

En majoritet av Familjen Helsingborgs elva kommuner deltar i projektet som till stor del finansieras av Familjen Helsingborgs Utvecklingsfond.

Rampljus sänds varje vecka under april och maj med start skärtorsdagen den 9 april. Programmet finns på webbplatsen: www.stagebackstage.se/rampljuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fakta/Familjen Helsingborg
Familjen Helsingborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett samarbete mellan kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram