Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Ny bassänglift
ett lyft för Ugglebadet

Ugglebadets tillgänglighetsgrad har höjts.
Och det tack vare en ny bassänglift och hjälpmedel som glidbräda och duschpallar.

Den nya bassängliften ersätter den gamla som ”gjort sitt”. Den nya är mobil, lättmanövrerad för personalen och kan användas såväl inomhus som utomhus. Storleken på liften möjliggör också tillträde till hela anläggningen.

- Liften klarar 136 kilo. Den är mycket bra och öppnar möjligheter. Extra bra är att den även klarar höga bassängkanter vilket förenklar bad utomhus, berättar badchef Arne Eliasson.

Bassängliften har köpts in i samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och handikapporganisationerna. Kostnaden landade på strax under hundra tusen kronor.

- Vi är verkligen glada över att liften är på plats. Tillgänglighetsgraden på badet har ökat markant, säger Linda Gottschalk, vice ordförande i kommunala tillgänglighetsrådet.

Förutom liften har även ytterligare hjälpmedel köpts in. Bland annat en glidbräda som underlättar förflyttning mellan sittplats och bassängliften. Lägg därtill även duschpallar med handtag och skohorn med långa skaft.

- Sedan tidigare finns även rollator och käppar att låna på badet så utbudet ur tillgänglighetssynpunkt är bra. Men det kan alltid bli bättre. Vi planerar för ytterligare inköp av användbara hjälpmedel, säger Linda Gottschalk.

Ny bassänglift Ugglebadet

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram