Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Lyckat samarbete bibliotek-Familjens Hus fortsätter till hösten

Under tre tillfällen i sommar har biblioteket i samarbete med Familjens Hus/öppna förskolan arrangerat sagostunder i stadsparken.
Ett lyckat koncept som gett ringar på vattnet och resulterat i fler samarbeten under hösten.

Böcker för barn 0-3 år. Sagostund i Stadsparken

Biblioteket och Familjens Hus/öppna förskolan har gemensamt arrangerat sagostunder i stadsparken. I höst fortsätter samarbetet med nya aktiviteter.

Antalet besökare till sagostunderna i Stadsparken har enligt arrangörerna varit bra. Flera barn med föräldrar har kommit för att lyssna, prata böcker, ställa frågor eller till och med låna böcker. Bibliotekets personal har haft dator med sig så ärenden kunnat skötas på distans. Fokus på urval av böcker har varit åldersgruppen 0-3 år.

- Läsning för och med barn är bra för språkutveckling och även viktigt för anknytningen förälder-barn, säger Petra Brandmyr på Familjens Hus.

Under hösten är tanken att biblioteketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ska komma till Familjens Huslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vid ett antal tillfällen liksom att öppna förskolan gör besök på biblioteket.

- Vi tycker vi har kommit närmare varandra och kan tillsammans ordna med arrangemang. Dessutom tänker vi att biblioteket även behöver bedriva verksamhet utanför bibliotekets väggar, säger Ina på biblioteket.

Exempel på en gemensam aktivitet är bebisträffar med start 1 oktober där biblioteket bjuder på frukost och det pratas appar, böcker, sjungs sånger och barns språkutveckling. 27 oktober ordnas även en nalleövernattning med sagostund. Övrigt att nämnas från höstens program för barn 0-3 år är minibio och pippikalas.

Nämnas kan också att Familjens Hus/öppna förskolan fortsätter med barnvagnsvarndringar (varje runda har något slags tema som diskuteras) och lekplatshäng.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram