Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Dubbla Rampljusavsnitt bjuder på oväntad
musik med Perikles och snabbkultur i Svalöv

Rampljus, den webbsända programserien som produceras av Familjen Helsingborgs kommuner har ytterligare avsnitt klara. Den sjunde delen bjuder på musik med Perikles och den åttonde innehåller snabbkultur, entreprenörskap och kreativitet i Svalöv.

Avsnitt 7 och 8 i serien Rampljus

40-årsjubilerande dansbandet Perikles är synonymt med megahiten ”Var ska vi sova inatt”. I det sjunde avsnittet av Rampljus får låten en helt ny och mycket oväntad version.

För ett par veckor sedan var det The Sounds nya låt Safe & Sound som fick nytt arrangemang av Jonas Nydesjö och passionerad inramning av Helsingborgs Symfoniorkester. Den här gången sätter Nydesjö tänderna i dansbandsklassikern Var ska vi sova inatt som fått gammal som ung att dansa runt om i landet ända sedan 1982.

–Det var en spännande utmaning, men med åren har jag lärt mig att det är de oväntade samarbetena som man efteråt kan känna sig extra stolt över. Arbetet tar en med på en resa som man inte riktigt vet hur den ska bli, säger Jonas Nydesjö.

Perikles gav Jonas Nydesjö helt fria händer i sitt arbete, som började hemma vid pianot.

–Jag ville hitta på en ny miljö för låten och började med att skala bort allt som kändes onödigt för en version med orkester. Men jag ville behålla melodin, ackorden och i till viss del den energi som låten har.

Resultatet är en eldig tango som förstås flirtar med originalsången, som ju precis som tangon är musik skapad för att kunna dansas till.

–Det landade väldigt väl och vi hittade den där balansen som innebär att alla har kul tillsammans. Då möts man på riktigt. Och det känns som att låten kan stå på egna ben. Jag är supernöjd.
Lars Lundgren, sångare i Perikles, är stolt över det ovanliga samarbetet som gav honom och bandkollegorna rejält pirr i magen.

–Det var speciellt att sjunga med Symfoniorkestern. Kraften från musiken var så stark att jag blev rörd när jag hörde dem spela. Vi kände oss så lyckliga allihop.

Du hittar aktuellt och tidigare avsnitt på stagebackstage.se/rampljuslänk till annan webbplats


 

Avsnitt 8 har fokus på Svalöv

Jordbruk och åsens frodiga lövskog präglar Svalövs kommun, men i kommunen finns även massor av kreativitet och entreprenörskap.

I det sjunde avsnittet av Rampljus lär sig programledarparet Sasha Becker och Nils Dernevik de bästa knepen för att laga ett riktigt gott danskt smörrebröd med ribbestek hos Viktor Hallin som tillsammans med brorsan Sebastian Hallin nyss tagit över anrika Gåsapågarna på Bialitt. The Hyberg Family spelar gammeldags amerikansk folkmusik och så bjuder vi på Snabbkultur med Robert Olofsson innan vi tittar vi in hos akvarellisten och naturälskaren Måns Sjöberg i Röstånga.

Se Rampljus alla avsnittstagebackstage.se/rampljuslänk till annan webbplats


Avsnitt 8 kan ses i spelaren nedanRampljus är en webbsänd programserie som produceras av Familjen Helsingborgs kommuner och finansieras bland annat av Familjen Helsingborgs utvecklingsfond. Syftet är dels att stötta lokala kulturarbetare, dels att ge kommuninvånarna ett fullmatat lokalt kulturutbud även i kristid då många mindre och större kulturaktörer fått begränsa sin verksamhet.

Se tidigare avsnitt härlänk till annan webbplats

Fakta/Familjen Helsingborg
Familjen Helsingborglänk till annan webbplats är ett samarbete mellan kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram