Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

DM i orientering i Uggleskogen

FK Boken arrangerar DM i orientering i Uggleskogen och norr om Spjutseröd med arena vid Ugglebadet.

FK Boken arrangerar DM i orientering helgen 31 augusti-1 september i Uggleskogen och norr om Spjutseröd med arena vid Ugglebadet. Bild från tävlingsområdet. Foto: Håkan Palm

FK Boken står återigen (senast var 2016) som arrangör till Skånes distriktsmästerskap i medeldistansorientering och stafett.

Tävlingarna avgörs helgen den 31 augusti - 1 september i Uggleskogen och norr om Spjutseröd med arena vid Ugglebadet. På programmet står tävlingsklasser, inskolnings- och utvecklingsklasser samt öppna motionsklasser.
Banläggare på lördagens medeldistanstävling är Magnus Larsen

- Medeldistans innebär att det erbjuds något kortare banor med både längre vägvalssträckor och kortare sträckor där det gäller att vara riktigt snabb i den öppna terrängen, berättar Frida Palm, pressansvarig i arrangerade FK Boken.

Första start går klockan 10.00.

Öppna klasser, där löpare inte behöver tillhöra en orienteringsklubb för att få delta, startar mellan klockan 10.00-11.30.

- Öppna motionsklasser är banor i olika längd och svårighetsgrad där du själv väljer bana efter förmåga. Utvecklingsklasser är banor av varierande längd och svårighet där barn och ungdomar springer efter sin egen förmåga. Inskolning är den enklaste banan för nybörjare där barn och ungdomar har hjälp i skogen av markeringar i terrängen. Alla dessa banor, till skillnad från tävlingsklasserna, får man springa mer än en tillsammans och man behöver inte föranmäla sig utan det går bra att anmäla på plats tävlingsdagen, förklarar Frida Palm.

Söndagens tävling är stafett där det också kommer att finnas öppna motionsklasser och inskolning.
Banläggare Håkan Palm har lagt banor i varierande svårighetsgrad och längd. Även under söndagen är första start klockan 10.00 och öppna klasser startar klockan 10.00-11.30.

Välkommen ut i skogen för att delta eller titta!

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram