Bibliotekssystem fungerar igen - obemannat öppet

Äntligen fungerar bibliotekssystemen som de ska efter den senaste tidens problem. Nu går det att logga på in bibliotekfh.se, Biblio och Cineasterna plus att det obemannade biblioteket hållas öppet igen.

Perstorps Bibliotek - Obemannat bibliotek

Nu fungerar bibliotekets system igen efter en hackerattack mot leverantören. Följande öppettider gäller: Bemannat måndag-fredag 10-17 och obemannat måndag-fredag 17-20.

Det betyder att biblioteket har följande öppettider:

Med personal:

Måndag-fredag 10.00-17.00

Obemannat:

Måndag-fredag 17.00-20.00

Välkommen in på korta besök, så länge du är symtomfri. Detsamma gäller även när obemannat är öppet. Prata med personalen om du vill få tillgång till biblioteket under obemannade tider.

Kontakt: 0435-392 30 eller bibliotek@perstorp.se

Vi beklagar strulet med att bibliotekssystemet varit ur funktion. Alltsammans berodde på en hackerattack där leverantören av systemet utsatts för en hackerattack, en så kallad ransomware-attack. Omedelbara säkerhetsåtgärder vidtogs och systemet stängdes ner.

Undersökningar visar inga spår på att personuppgifter eller andra uppgifter skulle ha läckt ut i attacken.

Biblioteket fortsätter tillsammans med leverantören att undersöka effekterna av attacken, se till så att du kan använda våra bibliotekstjänster utan problem och göra allt vad vi kan för att något liknande inte ska ske igen.

Har du undringar är du välkommen att ta kontakt med oss enligt adresserna nedan:

Kontaktuppgifter Familjen Helsingborgs bibliotek:

kontakt@helsingborg.se

Generella frågor kring dataskydd i Perstorp:

dso.perstorp@jpinfonet.se

Senast uppdaterad: