Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Avanancerad skurrobot håller
rent i Ugglehallen

Fyll i beskrivning av bilden

Hört talas om Taski Swingobot?
Inte?
Är förståeligt för det finns bara två i sitt slag av modellen i Sverige varav en i Perstorp.

Taski Swingobot 2000 är namnet på den skurrobot (kombiskurmaskin) som Perstorps kommun köpt in. Roboten ska användas för att dagligen skura golvet i nya idrottshallen Ugglehallen. Perstorp är den första kommunen som har modellen av roboten för användning i idrottshall. Den första maskinen i Sverige levererades till Blekingesjukhuset i Karlskrona. Där skurar den korridorer.

- Ett rent och snyggt golv är viktigt i en ny idrottshall. Genom att satsa på roboten kan personalen avlastas och samtidigt jobba med andra områden. Lokalvård innebär att underhålla, säger Alexander Hovander, t.f teknisk chef.

21 sensorer läser in ytan och skapar egna kartor där roboten ska arbeta. En laserradar mitt fram kan se upp till 30 meter. Den skurar 800-1000 kvadratmeter i timmen. (Ugglehallens golvyta är 1056 kvadratmeter). Roboten är självgående men kan köras manuellt. Därför ska den även användas för skurarbeten på Ugglebadet.

- Maskinen har även mobilt nätverk inbyggt så skulle problem uppstå skickas meddelande via sms och e-mejl till personal, berättar Michael Johnsson applikationsexpert på företaget Diversey som levererat städroboten.

- Varje person som ska använda maskinen utbildas och tilldelas en pinkod för att logga in. Så obehöriga kan således inte använda den tillägger han.

Noterbart är att en ytterligare Swingbot 2000 är på väg att levereras till verksamhet i Sverige. Det är Serneke Arena (Nordens största multisportanläggning) som också ska ha en för rengöring av golv i idrottshallen.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram