Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Uppsving för bibliotekets service med hemleverans

Biblioteket har i flera år erbjudit tjänsten "Boken kommer".
I och med rådande pandemisituation är servicen mer aktuell och efterfrågad än någonsin.

Boken Kommer är en service som biblioteket i Perstorp erbjuder boende i kommunen.

Vill du låna böcker men kan inte ta dig till biblioteket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.? Tillhör du någon riskgrupp eller är sjuk eller bara vistas extra mycket hemma?
Då är "Boken kommer" till för dig! Genom en signal eller ett mejl till biblioteket går det att beställa böcker, tidskrifter, filmer och ljudböcker.
Servicen riktar sig till dig som bor i Perstorps kommun.

- Vi har haft tjänsten i flera år och det är inte så många som nyttjat den tidigare. Men nu i och med rådande situation är det alltfler som hör av sig. Vi har leveranser ett par dagar i veckan berättar bibliotekarie Mari Löf och fortsätter:

- Det är bara att höra av sig till oss på biblioteket och beställa så bestämmer vi tid för leverans. Vi går, cyklar eller kör ut beroende på till vilken adress vi ska leverera. Tillsammans med låntagaren bestämmer vi också hur lånen ska lämnas. Antingen ringer vi på och ställer utanför dörren eller så överlämnar vi och samtidigt tar en pratstund på avstånd. Det är många som även vill passa på att prata böcker med oss när vi kommer.


Bra att känna till är att lånen också hämtas av personalen. Oftast i samtidigt som nya lån lämnas. Men det går också bra att ringa biblioteket för att endast få böcker upphämtade.

- Man kan också lämna böcker dygnet runt i bibliotekets bokinkast som vi har på gaveln mot Köpmangatan, upplyser Mari Löf.

Lånetiden är som vanligt, fyra veckor för böcker (två veckor för populära böcker med många reservationer), två veckor för tidskrifter och en vecka för filmer.

"Boken kommer" har också anpassats till rådande situation på så vis att att det är möjligt att göra fler omlån än vanligt plus att förseningsavgifterna plockats bort till och med den 31 maj.

Stanna hemma om du är sjuk

Viktigt att förhålla sig till är också att visa hänsyn och ta del av myndigheternas råd och riktlinjer. Stanna hemma vid minsta tecken på sjukdom och besök inte biblioteket. Genom att tillsammans minska risken för smittspridning värnar vi om varandra och våra riskgrupper.

Senast uppdaterad: