Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Trivsel och gemenskap
på soliga PerstorpsDagar

PerstorpsDagarna2019

PerstorpsDagarna 2019 är slut.
”Lyckat och uppskattat”, tyckte festivalgeneralen spontant om årets arrangemang.
"Fantastisk och välorganiserad helg. Verkligen något för alla åldrar", löd en kommentar på kommunens Facebooksida.

Perstorps Dagarna arrangerades fredag och lördag 23-24 augusti strålande sol och blå himmel. Något som verkligen uppskattades av besökarna.

I dagarna två syntes yngre som äldre mingla, umgås och ha trevligt på Torget där det bjöds på aktiviteter som hoppborgar, tjusiga bilar med dollargrin samt en raritet från 1931 (LaSalle tillverkad av Cadillac) med V8 motor. Vidare erbjöds krocksläde, barnunderhållning, voltbil, karuseller, musik, underhållning, hantverk, blåljusfordon (räddningstjänsten berättade om sin verksamhet samt slog ett extra slag för Brandman på jobbetdagen som arrangeras 3 september), mat (bland annat våfflor i Mickes Lackservice & Ring Ups monter), dryck, glass (sponsrad av Perstorps Fjärrvärme), godis (sponsrad av Ica Supermarket), ansiktsmålning, ballongkonst, partirepresentanter som informerade och diskuterade lokalpolitik, föreningar som berättade om sin verksamhet och även lät besökarna prova. Som PBIK där intresserade fick mäta hur hårt de kunde skjuta en innebandyboll.

Kikki Danielsson i Partyfabrikens tält. Perstorps Dagarna 2019


På lördagseftermiddagen gästade Kikki Danielsson Partyfabrikens tält. Hon leverade hit efter hit under sitt upptränande. De många besökarna (tältet var fullt och utanför stod publiken i flera led) uppskattade vad de fick höra. Många kunde texterna och allsångsfaktorn var hög Som tillexempel i ”Jag trodde änglarna fanns”. (Hör och se framträdandet på kommunens Facebooksida) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kikki berättade att låten kom till under en dansbandskryssning i Karibien 1999 och är gjord tillsammans med det norska dansbandet Ole Ivars. 2017 blev låten ånyo en hit, då framförd av norska sångerskan Kamferdrops.

Lördagens program´innehöll även öppet hus i Plastens Hus lokaler på Hässleholmsvägen.

Mycket folk i Partyfabrikens tält på PerstorpsDagarna


Under fredagen bjöd Partyfabriken och Perstorps Framtid på kaffe med köpekaga. Lasse Sigfridsson spelade från scen där även historieälskaren Erik Skogh överräckte material om tillblivelsen av Pers Stjernbergs minnessten samt DVD filmer om Perstorp. Erik fick i sin tur en bukett och ett tackdiplom. Programmet fortsatte med AW, dinnershow, schlagershow (signerade Partyfabriken) och dans till Titanix med sångerskan Maria Rolf i spetsen.

Perstorps Dagarna avslutades på lördagskvällen med Partyfabriken som rockade loss. Tidigare under kvällen bjöds besökarna även på en hyllning till Peps Persson och ZZ Top tribute med ZZ Tap.

Tack alla inblandade och besökare som bidrog till att arrangemanget blev lyckat!

PerstorpsDagarna 2019

Senast uppdaterad: