Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Renovering av process- och reningsanläggning
stoppar inomhussäsong på Ugglebadet

Ugglebadets utomhussäsong sommaren 2023 pågår mellan den 5 juni och 20 augusti. Förhoppningsvis har vi en riktigt riktigt härlig och badvänlig sommar att se fram mot.
Tyvärr kan vi inte se fram mot bad inomhus i höst/vinter på grund av process- och reningsanläggningen behöver renoveras.

Uggla i trä målad med linne och med texten Ugglebadet på står framför bassängen på Ugglebadet. I bakgrunden ses vattenrutschkanor och gräsytor.

Utomhussäsongen på Ugglebadet pågår mellan den 5 juni och 20 augusti. Välkommen att bada! Notera dessutom att det från vecka 34 inte är möjligt att bada inomhus då en renovering av rening- och processanläggning påbörjas. Klicka på bilden för att komma direkt till Ugglebadets webbplats för aktuell information, kontakt och öppettider.

För aktuell information om öppettider och kontakt se www.ugglebadet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Att Ugglebadet är ett populärt besöksmål, om inte det allra mest populära, i Perstorp råder det inga som helst tvivel. Så har det varit sedan årtionden.
Och så ska det fortsätta. Det har politiken i Perstorp beslutat.
Ugglebadet är en viktig mötesplats året runt. Därför har pengar (cirka 30 miljoner kronor) beviljats i budgeten till renovering av process- och reningsanläggningen som ser till att vattenkvaliteten motsvarar gällande regler och krav.

Renoveringen påbörjas när utomhussäsongen är över, det vill säga efter den 20 augusti. Allt ska bytas ut i form av exempelvis filteranläggning, el och styrkomponenter samt pumpar.
Start sker vecka 34.

Renoveringen innebär därmed att Ugglebadet framtidssäkras och kan fortsätta hålla öppet i årtionden för besökare sommar, vinter, höst och vår.

Utan renoveringen måste badet stänga.

Renoveringen innebär också att det inte blir något inomhusbad i höst/vinter. Enligt planen behöver Ugglebadet hålla stängt för badande besökare till vecka 9-10 men förhoppningen är att kunna öppna igen lagom till sportlovet vecka 8.

Notera att stängningen endast gäller badande besökare.

Hälsoteket är öppet under renoveringen mellan klockan 6-20 (måndag-torsdag), 6-18 (fredag) och 8-13 (lördag). Söndagar stängt. Bastun på respektive avdelning är öppen måndag-fredag samma tider som Hälsoteket.

Notera också att duschning kan ske i annat omklädningsrum måndag-fredag, medan det på helg inte är någon möjlighet till att duscha.

När det gäller giltiga kort till Ugglebadet förlängs badkorten med den tid motsvarade renoveringsarbetet pågår medan kort för Hälsoteket förlängs med halva tiden.

Vi beklagar att Ugglebadet behöver hålla stängt för badande besökare från vecka 34 och drygt ett halvår framåt. Men görs inte den här renoveringen är alternativet att badet stängs permanent.

Och det vill ingen. Därför ber vi om förståelse och tålamod!

Tack och välkommen att njuta av utomhussäsongen till och med den 20 augusti!

Senast uppdaterad: