Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Renovering av processanläggning i slutfasen – snart öppnar Ugglebadet igen

Arbetet med att byta processanläggningen (den som sköter all vattenrening) på Ugglebadet påbörjades den 21 augusti 2023. Planen och målsättningen har hela tiden varit att kunna öppna badet igen lagom till sportlovet vecka 8.
- Förhoppningsvis ser det ut att bli så men än vågar vi inte lova det fullt ut då det återstår en del arbete. Till exempel ska filter och pumpar och övrigt i anläggningen trimmas in, berättar Linus Åhlén, enhetschef på tekniska kontoret.

Bildcollage med tre bilder från pågående renovering av Ugglebadet. Bassängen är åter fyllda med vatten och relaxdelen får nytt kakel och klinker.

Efter månader med renovering är arbetet med bytet av processanläggningen inne i slutfasen. Snart kan Ugglebadet öppna igen (bassängerna är fyllda med vetten) och då möts besökarna även av en nyrenoverad relaxdel med varmpool och nytt fönster ut mot naturen.

Det har varit en byggarbetsplats i snart ett halvår men nu börjar Ugglebadet återfå känslan av ett bad igen. Bassängerna är fyllda med vatten.

- Arbetet är inne i slutfasen. Det känns riktigt spännande och framför allt roligt att vi snart kan välkomna gäster igen, säger Linus Åhlén och fortsätter:

- Under tiden badet varit stängt har badets personal gjort ett fantastiskt jobb med att fräscha upp interiören. Till exempel har väggar och bänkar målats.

Processanläggningen som ersatts med en ny har varit i drift sedan 1986. Den nya som kommit på plats och snart är i drift innebär även ett lyft för tjänstgörande personal i form av förbättrad arbetsmiljö.

- Hela systemet blir helt förslutet vilket innebär mindre avdunstning i teknikutrymmena, berättar Linus Åhlén och förklarar vidare:

- Systemet är också mer automatiserat då backspolning/rengöring av filter sker nattetid och inte påverkar badgäster. Det i sin tur innebär också mindre handpåläggning av driftspersonal. Ytterligare fördelar med den nya reningsanläggningen är att ett så kallat spolvattenmagasin också ingår vilket innebär att mängden vatten som används vid rengöring av filter minskas. Då krav finns på kontinuerlig avblödning, det vill säga att badvatten tappas ut från bassängerna och fylls på med nytt tappvatten/dricksvatten, kommer den nya anläggningen att kunna lagra detta avblödade vatten.

Ur det lagrade vattnet kan värme återvinnas plus att det också kan användas till att backspola/rengöra filter.

Total budget för projektet är 30 miljoner kronor men då ingår även arbete uppfräschning av relaxdelen.
Bubbelpoolen ersätts av en uppvärmd (cirka 37 grader) varmpool och ytskikt runt poolen anpassas dessutom i färger och känsla så besökarna ska uppleva det mysigt. Som en extra detalj har även fasaden öppnas upp och ett fönster satts in vilket kopplar samman inne och ute.

- Kakel och klinker är under uppsättning plus att själva varmpoolen ska monteras. Därför kan vi redan nu konstatera och säga att den inte hinner bli redo för att användas till vecka 8. Men förhoppningen är att övriga bassänger är godkända att tas i bruk då, säger Linus Åhlén.

Senast uppdaterad: