Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Hitta ut - leta lokala checkpoints och upptäck
nya platser i närområdet

Hittaut Skåne är ett friskvårdsprojekt som drivs av Skånes Orienteringsförbund i samarbete med Region Skåne, Länsstyrelsen Skåne, Skånes orienteringsklubbar, Skånes Hembygdsförbund, Naturskyddsföreningen Skåne.
I Perstorp pågår aktiviteten till den 1 oktober och det finns totalt 31 checkpoints i fyra olika svårighetsgrader att leta upp.

En checkpoint är en kontroll kopplad till friskvårdsaktiviteten Hitta ut. Kontrollerna som hittas med papperskarta eller via app i mobiltelefonen är placerade på stolpar i terrängen

Varje checkpoint är markerad i terrängen med rosa Hittaut-logotyp, nummer och bokstavskod.

Hittaut är en gratis friskvårdsaktivitet där du med hjälp av papperskarta (kan hämtas hos Perstorps kommun, Frendo, Munhälsan eller Persgården) eller kartan i appen som laddas ner för iOS eller Android ska finna checkpoints.

I Perstorp pågår aktiviteten till den 1 oktober och det finns totalt 31 checkpoints i fyra olika svårighetsgrader (grön=mycket lätt, blå=lätt, röd=medelsvår och svart=svår) att leta i stadsmiljö, parker, bostadsområden och tätortsnära skogar.

Hittaut är tillgängligt dygnet runt under sommarhalvåret och du kan delta på egen hand eller tillsammans med andra. Välj om du vill gå, springa, cykla, åka skateboard, inlines ta dig fram på annat sätt.

Vissa checkpoints är placerade längs asfalterade eller hårt packade grusvägar, för att vara tillgängliga med till exempel barnvagn, rullstol, permobil, rullator eller cykel.
Varje checkpoint är markerad i terrängen med rosa Hittaut-logotyp, nummer och bokstavskod. Hittaut ägs av Svenska Orienteringsförbundet och arrangeras ideellt av lokala orienteringsföreningar, med stöd från sponsorer och partners, på närmare 100 platser runt om i Sverige.

I Perstorp är det FK Boken som arrangerar Hittaut. Vill du veta mer om deras verksamhet, som förutom orientering även inkluderar längdskidåkning och löpning, ta kontakt via webbplatsen www.fkboken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller e-post: info@fkboken.se

Karta över området för Hitta ut Perstorp 2023Förstora bilden

Med hjälp av papperskarta (kan hämtas hos Perstorps kommun, Frendo, Munhälsan eller Persgården) eller kartan i appen som laddas ner för iOS eller Android gäller det att finna checkpoints. Det här är aktuell karta för området Perstorp sydvästra där 31 checkpoints är utplacerade.

Senast uppdaterad: