Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Fotbollsfest på Ybbarps IP - men gästerna från Danmark vann matchen

Festligt, folkligt och i det närmaste fullsatt.
Fotbollsmatchen på Ybbarps IP lockade cirka tusen personer.
- Det är otroligt positivt för Perstorp, säger Sven-Åke Sleth, ordförande i arrangerande PBIK.

Fotbollsmatch Ybbarps IP mellan Helsingborgs IF och FC Helsingör.

Matchen om Öresundspokalen lockade över tusen personer till Ybbarps IP. Segrande lag blev gästerna från Danmark som gjorde ett mål i varje halvlek, slutresultat 0-2.

Matchen mellan Helsingborgs IF och FC Helsingör var en träningsmatch under sommaruppehållet inför lagens kommande seriespel. Men det stod en pokal på spel då matchen var den så kallade Öresundspokalen.

- Vi uppskattar att HIF förlagt en match till Perstorp. Det har pratats om det eftersom det är en del i fotbollsakademin vi har tillsammans, sa Sven-Åke Sleth och tillade:

- Det är stort för oss att stå som arrangör och samtidigt otroligt positivt för Perstorp. Det behövs arrangemang som lockar nu då det inte är några Perstorpsdagar. Och att se så många på plats är verkligen trevligt då tanken var att erbjuda en familjefest vilket det också blev. Allt gick lugnt och städat till inte minst tack vare att polisen närvarade med bland annat ridande poliser.

Även Helsingborgs IF var nöjda med arrangemanget. Och planen.

- PBIK och Perstorps kommun har verkligen gjort ett jättejobb. Planen var jättefin och omklädningsrummen likaså. Vi kommer gärna tillbaka, sa klubbdirektör Joel Sandborg.

- Att vårt representationslag kommer ut och visar upp sig är en del i samarbetet med skolan och PBIK och vi planerar även för matcher i Perstorp med vårt damlag och U21-laget, berättade han också.

Att det blev just Öresundspokalen som spelades i Perstorp förklarade klubbdirektör Sandborg med att den låg rätt i tiden och att båda lagen var positiva till att spela i en mindre ort.

- De värnar också om gräsrotsnivån och betydelsen att fans på mindre platser ska få chans att se större klubbar spela.

Själva matchen slutade med seger för FC Helsingör med 0-2 efter ett mål i varje halvlek.

Förutom fotboll kunde besökarna även ta del av tävlingar, autografskrivande, ansiktsmålning och ett matchavbrott (!). Bara ett par minuter in i den första halvleken blåstes matchen av och spelare, ledare och domare gick ut i omklädningsrummet igen. Orsak: lokal åska som passerade.

Senast uppdaterad: