Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Direktsänd digital konsert med tema musikaliska pärlor

Lördag den 20 mars klockan 18.00 arrangeras en direktsänd digital konsert från Landskrona teater. Konserten, (som är ett samarrangemang mellan flera kommuner däribland Perstorp) visas också på flera äldreboenden, och temat är musikaliska pärlor från 1920-, 30- och 40-talen.

Musikaliska pärlor- digital direktsänd konsert från Landskrona teater. Sänds på YouTube

På lördag den 20 mars klockan 18.00 arrangeras en direktsänd digital konsert från Landskrona teater. Klicka på bilden för att komma direkt till YouTube där konserten sänds. Konserten kan även ses i spelaren längs ner i det här inlägget.

Lördag den 20 mars är inte vilken lördag som helst. Det är vårdagjämning, vilket innebär att natt och dag ungefär är lika långa dessutom är det Landskronas födelsedag. Staden fyller 608 år vilket Landskrona stad vill uppmärksamma lite extra genom att bjuda på en direktsänd konsert från Landskrona teater.

Konserten direktsänds via YouTube, visas på flera äldreboenden och går även att se efter den 20 mars. Upplägget att samarbeta med äldreboenden har blivit populärt och resulterat i att konserten vuxit till ett samarrangemang med åtta andra kommuner däribland Perstorp där konserten ska visas på Österbo.

– Idén växte fram redan före jul när Johan Palmqvist, sångare i trion Tenore Amore kontaktade mig. Johan har under flera år varit med och sjungit på vårt nationaldagsfirande nere på Citadellområdet och till den här konserten har han med sig ytterligare två sångare samt en sjumanna blåsorkester, Øresund Entertainment Brass, säger Thorsten Karlén, evenemangsansvarig, Landskrona stad.

Innehållet i konserten tar tittaren hundra år tillbaka i tiden, till det glada tjugotalet och decennierna därefter. 1920-talet var ett decennium av framåtanda och optimism efter att Europa plågats av första världskriget.

Under samma period gick filmen från stumfilm till ljudfilm och över hela Sverige turnerades det och spelades revy i varenda stad. En rad nya artister trädde fram och musiken var glättig och glad.

I konserten möter tittaren tre av de mest kända artisterna i 20-, 30- och 40-talets Sverige; Edvard Persson, Ulla Billquist och Ernst Rolf. Deras uppgift var att roa och få publiken att glömma orostiderna för en stund. Deras sånger har nått odödlighet även om de själva har lämnat jordelivet sedan länge.

Konserten är ett samarrangemang mellan Landskrona stad och kommunerna Bjuv, Båstad, Eslöv, Helsingborg, Höganäs, Osby, Perstorp och Vellinge.


Se konserten på landskrona.se/play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från den 20 mars kl 18.00 eller i spelaren nedan:


Senast uppdaterad: