Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Artur Lundkvist

Artur Lundkvist födelsehem i Hagstad

Artur Lundkvists födelsehem i Hagstad.

Besök Artur Lundkvistgården i Hagstad

Artur Lundkvist föddes den 3 mars 1906 i Hagstad, Oderljunga socken, numera Perstorps kommun. När han var 3 år gammal flyttade familjen till Toarp i samma dalgång som Hagstad. Artur Lundkvist gick redan som barn sina egna vägar. Läsningen var hans största intresse och där fyllde skolbiblioteket en stor roll men han strosade även gärna omkring i skogarna och den lilla ån var hans favorittillhåll. Hans naturintresse återspeglas i mycket av det han senare skrev.

Artur Lundkvist avled den 11 december 1991 i Solna, där han var bosatt under många år. Artur Lundkvists födelsehem i Hagstad inköptes 1991 och övergick 1992 i den nybildade Artur Lundkvists Stiftelses ägo. Förutom boningshuset finns en loglänga och en stallänga innehållande bland annat en permanent Artur Lundkvist utställning från 1986 och en utställning om Maria Wine från 2003.Stipendieverksamhet

Artur och Maria Wines stiftelse har till ändamål att förvalta Artur Lundkvists födelsehem samt att bland författare, konstnärer och andra kulturarbetare som stipendiater erbjuda fri vistelse på stiftelsegården.


Ansökningsblankett för vistelsestipendium Pdf, 409.1 kB, öppnas i nytt fönster.


Senast uppdaterad: