Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Vad är det bästa med Perstorp? Ungdomar skapar tavlor på fritidsgården

Plan- och byggförvaltningen och fritidsgården Centrumgården samarbetar kring ett projekt där barn och unga (även vuxna är välkomna att delta) erbjuds möjligheten att fritt skapa tavlor på temat "Det bästa med Perstorp är..."
Tavlorna visas sedan i kommunhusets foajé.

Bildcollage med tre bilder från aktivitet på centrumgården där ungdomar målar tavlor på temat Det bästa med Perstorp är.

På fritidsgården Centrumgården finns det möjlighet för barn och ungdomar (även vuxna är välkomna att bidra) att skapa tavlor på temat "Det bästa med Perstorp är...". Tavlorna visas sedan i kommunhusets foajé.

Konstverken kan skapas under de tider fritidsgården har öppet under jullovet. Material finns på plats så ingen behöver ha med sig eget.

- Det är fritt fram att skapa. Antingen kan man måla eller så pysslar man. Huvudtanken är att göra något något på temat, säger Mattias Bjellvi, förvaltningschef/stadsarkitekt på plan-och byggförvaltningen.

- Projektet är också en del i arbetet med att ge möjlighet för barn och unga att vara med i kreativa processer och påverka samhällsutvecklingen, tillägger Mattias som på frågan vad det bästa med Perstorp är svarar:

- Naturen, småskaligheten och engagemanget.

Skapandet på fritidsgården är redan igång. Ungdomar har tagit sig an uppmaningen på entusiasm och kreativiteten flödar.

- Det är en bra idé att låta ungdomarna får tycka till och skapa fritt. De har många bra åsikter och tankar, säger Markus Adolfsson på Centrumgården.

Vad tycker då ungdomarna själva är det bästa med Perstorp?
Åsikterna varierar och just de ungdomarna som var på plats vid tidpunkten för kommunens besök svarade helt spontant:

- Centrumgården och Ica.

Den som vill bidra med ett konstverk på temat "Det bästa med Perstorp är..." är således välkommen till fritidsgården Centrumgården som ligger i Centrumhuset. Ingång från baksidan som vetter mot Stockholmsvägen.

Senast uppdaterad: