Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Vaccinering mot covid-19 påbörjad i Perstorp

Vaccineringen i Perstorp är påbörjad.
Häromdagen vaccinerades alla boende och personal på Österbo som önskade det.

Vaccination av Covid-19 påbörjad. Personal och brukare Österbo

Vaccinering är påbörjad i Perstorp. Brukare och personal på Österbo var först ut.

- Detta var det första steget på vägen mot en mer normal vardag. Fast ännu är vi inte där, så vi håller i och vi håller ut, hälsar personalen på Österbo

Det är Region Skåne som tilldelar vaccindoser. Omfattning och tilldelning beror på hur de ansvariga fördelar vaccinet. Perstorp är redo att fortsätta vaccineringarna när leveranser och besked om tilldelning kommer.

Region Skåne följer Folkhälsomyndighetens prioritering för att skydda sköra äldre, riskgrupper och de med ökad risk att drabbas svårt av covid-19. Att arbeta inom en samhällsviktig funktion ger inte förtur till vaccin.

Region Skåne valde att tidigt vaccinera viss vård- och omsorgspersonal för att skydda de mest utsatta patientgrupperna mot covid-19. Just nu vaccineras personal inom äldreomsorgen och prioriterad personal inom akutsjukvården.

Vaccination av övrig personal inom vård och omsorg, som arbetar nära patienter och personer med ökad risk för att bli allvarligt sjuka, börjar enligt plan att vaccineras med start i februari.

Samtidigt startar också vaccination av personer som är 70 år eller äldre (information skickas ut via brev), samt vuxna personer som får stöd enligt LSS eller har personlig assistans. Därefter följer vaccination av personer som är 18–69 år och tillhör en riskgrupp.


1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.finns information om hur och när olika grupper erbjuds vaccin mot covid-19. Det går inte att boka tid för vaccination. Att vaccinera sig är gratis.

Senast uppdaterad: