Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Skåneveckan för psykisk hälsa - i Perstorp finns Lejongruppen som stöd

Skåneveckan för psykisk hälsa arrangeras vecka 41 varje år av Region Skåne och Studieförbundet Vuxenskolan med hjälp av kommuner och frivilligorganisationer. Syftet är att öka kunskapen och främja öppenheten och attityder om psykisk ohälsa. Årets program innehåller kostnadsfria föreläsningar, workshops, kulturarrangemang och prova-på aktiviteter både digitalt och runt om i Skåne. I Perstorp visas filmen Drömprins och det sker samtal kring psykisk ohälsa på biblioteket.

Bildcollage Drömprins och Lejongruppen

Psykisk ohälsa finns runtomkring oss året runt dygnet runt. Filmen Drömprins som ingår i årets upplaga av Skåneveckan belyser psykisk ohälsa och utanförskap. I Perstorps finns Lejongruppen som är pedagogiskt stöd- och utvecklingsprogram för arbete i grupp med barn i familjer som har eller har haft en känslomässig sjukdom (missbruk, ohälsa , våld)

2022 är det trettonde året i rad som Skåneveckan anordnas. Alla arrangemang är gratis och öppna för alla, men kan kräva föranmälan.

Men faktum är att psykisk ohälsa inte bara varar en vecka om året utan finns närvarande dygnet runt, året runt oavsett vecka.

I Perstorp finns Barngruppen Lejonet som är ett pedagogiskt stöd- och utvecklingsprogram för arbete i grupp med barn i familjer som har eller har haft en känslomässig sjukdom (missbruk, psykisk ohälsa, våld).

Barngruppen vänder sig till barn mellan 7 och 12 år. I gruppen tar vi upp olika teman såsom känslor, självförtroende, risker och val. (Läs mer och ladda ner broschyr som pdf) Pdf, 833.3 kB, öppnas i nytt fönster.

I barngruppen lär sig barnen genom lek och gruppövningar att se sina känslor och behov, lösa konflikter och hantera motgångar. De lär sig också att klara situationer med grupptryck, stärka sin självkänsla och göra bra val.
Under varje gruppträff arbetas det med material där man utgår från olika teman. I materialet ingår övningar där man pratar, leker, ritar, läser sagor, ser filmer och lär sig slappna av.

Gruppen består av sex barn som träffas en gång i veckan under en termin. Nya grupper startar varje termin. Varje träff varar i två timmar som också inkluderar fika.

Barngruppen är kostnadsfri och leds av två personer som är utbildade barngruppsledare.

För mer information, kontakta kommunens kundtjänst på telefon 0435-390 00 eller via e-post: kommunhuset(at)perstorp.se

Senast uppdaterad: