Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Rena rama ding dong - pensionärer och personal på Österbo gör succé på Instagram och i nyhetsinslag

Lördag den 6 mars avgörs andra chansen. Melodifestivalens finalfält blir komplett. Ett av bidragen med chans att gå vidare är "Rena rama ding dong" med Eva Rydberg och Ewa Roos.
Några som hejar extra mycket på duon är pensionärer och personal på Österbo avdelning E1 som dansat loss till låten.

Inslag TV4 nyhetsmorgon om melodin "Rena rama ding dong" som bidragit till en folkrörelse där unga som gamla dansar loss. Österbo avdelning E1 är med i inslaget med ett videoklipp från Instagram där personal och pensionärer dansar. Klicka på bilden för att komma direkt till fyrans inslag.

"Det började som en kul grej men utvecklade sig till något stort". Så sammanfattar personalen på Österbo avdelning E1 det faktum att ett inlägg på avdelningens sida på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. fått stor spridning och på tisdagen även visades upp i ett inslag i Nyhetsmorgon på TV4 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

- Det är helt otroligt egentligen som det blivit. Vi brukar göra olika saker med våra pensionärer. Det är kul att göra saker tillsammans med dem som förgyller deras vardag. Vi lägger ut på vår Instagram så anhöriga kan hänga med på vad vi gör. Men den här gången blev det något helt annorlunda, berättar Maria Almén, undersköterska på avdelningen.

Anledningen till att inlägget ingick i inslaget på fyran var att personal och pensionärer spelat in när de dansar till Eva Rydberg och Ewa Roos bidrag i Melodifestivalen "Rena rama din dong" (Lyssna och se låten på SVT Play här) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Inlägget taggades sedan med Eva Rydbergs namn och då tog det fart.

- Inlägges delades på hennes och sonen Kalles (en av låtskrivarna) sidor och det kom flera positiva kommentarer. Vi är glada och stolta över att berätta att det kommer från Perstorp och Österbo.

På tisdagen gjorde Nyhetsmorgon ett inslag om att låten blivit en succé och att den dans som framförs i den tagits efter av unga som gamla vilket skapat lite av en folkrörelse. Många är det som likt Österbo filmat och lagt upp på sociala medier.

Ett fåtal av alla filmer hade valts ut till inslaget. Däribland Österbos. (Se inslaget här) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- Vi fick en fråga från Kalle om de fick använda sig av vårt klipp. Självklart sa vi!

Och så blev det. Tillsammans med bland andra familjer som dansar och förskolebarn som "dingar loss", syns personal och pensionärer på Österbo passera förbi i rutan.

-Vi hade ett mycket förväntansfullt gäng som tyckte det här var spännande och häftigt! Sovmorgon var inte att tänka på idag utan sjusovarna studsade upp tidigt för att var väl förberedda. Är ju inte varje dag man är på tv, berättar undersköterskan Marie Ask som var på plats på avdelningen tillsammans med kollegor och sjuksköterskorna Yvonne, Jessica och Caroline samt områdeschefen Åsa Gunnarsson.

  • Andra chansen sänds i SVT1 lördag 6 mars klockan 20:00

Se klippet som finns på Österbo E1:s Instagram i spelaren nedan:

Senast uppdaterad: