Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Ny mötesplats för personer över 65 år

Träffpunkt Ybbes Hörna är namnet på en ny mötesplats med gemenskap i fokus.
Under hösten erbjuds ett varierat program med bland annat informations-, trivsel-, och tematräffar.

Bildcollage med tre bilder som visar exteriör Ybbåsen, ledarna för Träffpunkten Ybbeshörna, samt informationskylar i entré om verksamheten

Träffpunkt Ybbes hörna är en ny mötesplats med aktiviteter för personer över 65 år som invigs den 19 augusti. Adressen är Postgatan 2 och platsen Ybbåsen

Platsen är Ybbåsen på Postgatan 2 där Anhörigcentrum ligger. Verksamheten har utökats till att även innehålla uppsökande verksamhet och från och med augusti ingår även Träffpunkt Ybbes hörna i utbudet.

- Hörnan är öppen för alla över 65 år och är tänkt att vara en mötesplats dit man går för socialsamvaro och gemenskap. Ensamhet är inte bra för någon så vi hoppas projektet slår väl ut, säger projekt/aktivitetsledare Maria Mårtensson-Almén.

Träffpunkten invigs fredag den 19 augusti med tal av verksamhetschef och bandklippning. Dessutom är personalen som håller i Träffpunkten närvarar och berättar och inspirerar. Dessutom bjuds det på grillad korv och alkoholfritt bubbel.

- Det blir också en tipsrunda om Perstorp plus att biblioteket är på plats medan daglig verksamhet sköter grillningen. Träffpunkt Ybbes hörna är en nystart för verksamheten som känns riktigt bra. Vi erbjuder en mötesplats dit man är välkommen helt utan krav och förpliktelser, säger anhörigkonsulent Lena Jönsson.

Från programmet kan redan nu nämnas trivselträffar på måndagar där fika serveras till självkostnadspris. Tisdagar arrangeras olika tematräffar och på onsdagar erbjuds tematräffar med innehåll som föredrag, filmvisning, promenader, frågesport/musikquiz, höstmys, julmys, nobelfiranade, skånska ord och roliga historia samt allsång med Daglig verksamhet LSS.

- Torsdagar erbjuds dessutom rörelseträning i olika former. Det är inte hopp och studs och lugna rörelser. Jämn vecka är det fokus på balans i livet då vi körs enkla träningsrörelser sittande/stående samt stress- och avslappningsövningar. Fika serveras också till självkostnadspris. Torsdagar ojämna veckor är det gymnastik med förebyggande rörelser. Hälsodryck serveras till självkostnadspris, berättar Lena Jönsson.

Senast uppdaterad: