Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Koll på samhället med
koll på arbetsmarknaden

Projekt koll på samhället med information om arbetsmarknaden i Sverige och Perstorp

Projekt "Koll på samhället" har ungdomar i ålder 15-20 år, boendes i Perstorp och födda i annat land som målgrupp. 15 deltagare kom till föreläsningen där Peter Lindow från Arbetsmarknadsenheten berättade om Arbetsmarknad efter skolan.

Deltagarna, åtta pojkar och sju flickor, fick veta som vad krävs för att få ett jobb, hur man söker och hur ett CV och personligt brev skrivs. Vidare informerades om jobbintervjuer, sommarjobb samt vilka yrken där arbetsmarknaden ser gynnsam ut de kommande fem åren.

- Peter berättade även om hur Arbetsförmedlingen arbetar för att hjälpa människor för att få ett jobb plus att han även nämnde hur det ser ut med antalet företag och verksamheter i Perstorps kommun, säger projektledare Ahmad Korabi som passar på att rikta ett tack Mahmoud Aboal-Aish, Lärare på Centralskolan samt Nina Lantz och Mohamad Qasem på Fritidsgården Osvald för stöd och hjälp.

Förutom Peter Lindow från arbetsmarknadsenheten deltog även även utvecklingsledare Felicia Högberg som presenterade sin roll där hon jobbar mot att motverka segregation i Perstorps kommun.

Projekt "Koll på samhället" syftar till att erbjuda deltagarna viktig information och öka kunskaperna om det svenska samhället. Varje torsdag till och med 16 maj arrangeras föreläsningar med intressant innehåll i fritidsgården Ozvalds lokaler.

Informationen sker på lätt svenska tillsammans med grupp-diskussioner.

Deltagande är frivilligt.

Senast uppdaterad: