Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Föreläsning om anhörigperspektiv startskott för kommande anhörigarbete

Vecka 40 är det nationell Anhörigvecka. Då genomförs olika aktiviteter runtom i Sverige. Så även i Perstorp.
Men redan nu har startskottet gått för Perstorps kommuns nya arbete anhöriga och det i samband med att föreläsaren Martina Takter gästade Kulturhuset för att prata om anhörigperspektiv inför enhetschefer, personal och socialnämndens ledamöter.

Bildcollage föreläsning Anhörigperspektiv. Tre bilder där två mindre visar framsida på dokument och bildskärm med presentation. Den största bilden föreställer två kvinnor scm håller i varsitt exemplar av en skrift. Båda ler mot kameran.

Martina Takter från Anhörigas riksförbund gästade Perstorp för att föreläsa om Anhörigperspektiv. Anhörigkonsulent Susanne Hagelkvist hade bjudit in enhetschefer, personal och socialnämndens ledamöter till Kulturhuset där föreläsningen hölls.

I Sverige finns mer än en miljon anhöriga som vårdar eller stöttar en närstående med fysisk eller psykisk ohälsa/funktionsnedsättning. Att ge vård och stöd till någon i sin närhet är ofta något självklart.
Därför kanske inte känslan är att man är en anhörig.
Men den som hjälper till exempel en partner, förälder, sammanboende, vän, granne eller ett barn eller barnbarn är en anhörig.

- Den förra regeringen beslutade att en nationell anhörigstrategi ska införas i Sverige. I den påtalas vikten av ett anhörigperspektiv vilket bland annat kan bestå av stöd i form av information, utbildning, avlösning, ekonomiskt stöd eller samtalsstöd. berättar Martina Takter från Anhörigas riksförbund.

- Vi ser det här som ett startskott för vårt anhörighetarbete som vi framtiden hoppas kunna resultera i bland annat ett anhörigråd och anhöriggrupper. Det viktiga är att alla hjälps åt för att det är omöjligt att genomföra något på egen hand, säger Susanne Hagelkvist, anhörigkonsulent på Perstorps kommun.

Läs mer:

Senast uppdaterad: