Bubbel och trerättersmeny på Nobelfest
10 december är det Nobeldagen och då är det stor bankett i Blå hallen i Stockholms stadshus.
På Träffpunkten i Perstorp var det Nobelfest redan på onsdagen.
Finklädda och förväntansfulla kom gästerna till Träffpunkten (Ybbes hörna, Ybbåsen) där det på onsdagslunchen dukats upp till Nobelfest. Snittar och bubbel kunde besökarna ta del av när de kom och väl på plats vid de tjusigt dekorerade borden väntade en trerättersmeny (se vad den innehöll i den färgade rutan längst ner i texten)
- Vi firar Nobel idag då det är den dagen som passade vår verksamhet bäst. Vi äter och pratar om Nobel, berättar Ulrika Lundberg, aktivitetssamordnare på Träffpunkten.
- Det är fyrtiosju gäster här vilket är mycket trevligt. Det är i stort sett max antal vi kan vara för att få plats och har möjlighet att laga maten.
Det är personalen i den nybildade gruppen VOFT (Vård och omsorgs Förebyggande Team som består av demenssamordnare, anhörigkonsulent, aktivitetssamordnare på Träffpunkten och medarbetare som jobbar med uppsökande verksamhet) som har lagat mat och fixat fint med hjälp av personal. Stämningen i lokalen var under festligheten uppsluppen och många samtal fördes.
- Det är vad Träffpunkten handlar om, det ska vara en plats för gemenskap och social samvaro. Vi har aktivitetseftermiddagar måndag och onsdag, gymnastik på torsdag förmiddagar och på fredagar är det frukost, varannan fredag för kvinnor och varannan för män, säger Ulrika Lundberg.
Nästa större arrangemang på Träffpunkten är Luciafrukost fredag den 13 december. Även om de brukar varannan damernas och herrarnas på fredagar är luciaarrangemanget ett undantag så både män och kvinnor är välkomna klockan 10 den aktuella dagen.
Meny Nobelfest Träffpunkten:
Förrätt: Avokadokräm med gurksnurror och bacon
Varmrätt: Boeuf Bourgnignon, pressad potatis och bönor
Efterrätt: Tiramisubrownie, kaffe.