Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Bra start för nytt projekt
med koll på samhället

Koll på samhället - nytt projekt som syftar till att ge unga kolla på det svenska samhället

”Koll på samhället” projektet är nu igång på riktigt. Projektet riktar sig till dem som är mellan 15-20 år, född i ett annat land och bor i Perstorps kommun.

Syftet med projektet är att erbjuda möjligheten att ta del av viktig information och öka kunskaperna om det svenska samhället.
Varje torsdag på fritidsgården Ozvald till och med den 16 maj sker samtal, diskussioner och information med start klockan 17 om bland annat hälsa, ekonomi, rättigheter och skyldigheter, arbetsmarknad efter skolan, utbildning i Sverige och det svenska föreningslivet. Informationen sker på lätt svenska tillsammans med grupp-diskussioner.

Första träffen den 28 februari blev lyckad. Totalt kom 20 deltagare (12 pojkar och åtta flickor) för att lyssna till budget- och skuldrådgivare Jonna Göransson som höll en föreläsning om privatekonomi.

- Hon pratade bland annat om budget, skulder och Kronofogden. Deltagarna visade mycket intresse genom att ställa smarta frågor, säger projektledare Ahmad Korabi och tillägger:

- Vill passa på att rikta ett tack till Mahmoud Aboal-Aish, lärare på Centralskolan och fritidsledare Mohamad Qasemför stöd och hjälp med arrangemanget. Förhoppningsvis kan antalet deltagare öka framöver.

Platsen för projekt "Koll på samhället" är: Fritidsgården Ozvald, Oderljungavägen 20, 284 33 Perstorp

Deltagande är frivilligt.

Välkommen!

 

Senast uppdaterad: