Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Vaccinering mot covid-19 påbörjad i Perstorp

Vaccineringen i Perstorp är påbörjad.
Häromdagen vaccinerades alla boende och personal på Österbo som önskade det.

Vaccination av Covid-19 påbörjad. Personal och brukare Österbo

Vaccinering är påbörjad i Perstorp. Brukare och personal på Österbo var först ut.

- Detta var det första steget på vägen mot en mer normal vardag. Fast ännu är vi inte där, så vi håller i och vi håller ut, hälsar personalen på Österbo

Det är Region Skåne som tilldelar vaccindoser. Omfattning och tilldelning beror på hur de ansvariga fördelar vaccinet. Perstorp är redo att fortsätta vaccineringarna när leveranser och besked om tilldelning kommer.

Region Skåne följer Folkhälsomyndighetens prioritering för att skydda sköra äldre, riskgrupper och de med ökad risk att drabbas svårt av covid-19. Att arbeta inom en samhällsviktig funktion ger inte förtur till vaccin.

Region Skåne valde att tidigt vaccinera viss vård- och omsorgspersonal för att skydda de mest utsatta patientgrupperna mot covid-19. Just nu vaccineras personal inom äldreomsorgen och prioriterad personal inom akutsjukvården.

Vaccination av övrig personal inom vård och omsorg, som arbetar nära patienter och personer med ökad risk för att bli allvarligt sjuka, börjar enligt plan att vaccineras med start i februari.

Samtidigt startar också vaccination av personer som är 70 år eller äldre (information skickas ut via brev), samt vuxna personer som får stöd enligt LSS eller har personlig assistans. Därefter följer vaccination av personer som är 18–69 år och tillhör en riskgrupp.


1177.se länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterfinns information om hur och när olika grupper erbjuds vaccin mot covid-19. Det går inte att boka tid för vaccination. Att vaccinera sig är gratis.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram