Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Startskott för innovationsprojekt

Fyll i beskrivning av bilden

Dagen D är här.

D som i projektstart på Österbo, det särskilda boendet med demensinriktning, för DIDEC (Digital Innovation för Dementia Care) vilket är ett projekt vars syfte är att förbättra utbudet av innovativa produkter och tjänster för demensvård. Syftet är också att förbättra vården och höja livskvalitén hos individer med demenssjukdom genom att utnyttja välfärdstekniken. Dessutom ska den digitala kompetensen höjas hos personal inom vård- och omsorg, brukare och anhöriga via ett parallellt projekt (GoDig) som leds av delprojektledare Christna Hansson.
I projekt DIDEC, som leds av projektledare Frida Beijer (bilden), samarbetar Perstorps Kommun med Medeon Science Park, Krinova Science Park, Blue Science Park, Högskolan i Kristianstad, Kunskapscenter Demens (Region Skåne), Kommunförbundet Skåne, Link (på ingång), Minc Incubator (på ingång) och SmiLe (på ingång) och Perstorps Demensförening.

Perstorps Kommun har totalt beviljats 3,6 miljoner kronor från Europeiska Regionalfonden och Europeiska Socialfonden för de båda projekten.

- Vi tror otroligt mycket på det här och vet att vi kommer att lyckas, säger Annelie Börjesdotter, förvaltningschef på socialförvaltningen.

På sikt förväntas DIDEC bidra till regional hållbar tillväxt genom konkurrenskraftigare näringsliv samt förbättrad hälsa hos individer med demenssjukdom.

På Österbo skapas en så kallade testbädd vilket är en miljö där företag i samverkan med aktörer inom hälso- sjukvård eller äldreomsorg kan testa nya idéer i praktisk verklighet redan under utvecklingsfasen.

Läs mer om DIDEC här

 

Medverkande aktörer i projekt DIDEC samlade under uppstartsträffen på Österbo

Medverkande aktörer i projekt DIDEC samlade under uppstartsträffen på Österbo

 

Projektet är delfinansierat av Europeiska Regionalfonden:

Projekt DIDEC

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram