Till Perstorps startsida
Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Dagligverksamhet med nytt uppdrag:
Fräschar upp bänkar och lekställningar

Vatten, skurborste, såpa, handskar, diskmedel och ättika är betydelsefulla hjälpmedel vid rengöring.
Precis det använder sig deltagarna inom daglig verksamhet av när de fräschar upp bänkar och lekplatser runt om i centrala Perstorp.
- Det här är en superbra sysselsättning för våra deltagare, säger Sofie Ångqvist, handledare inom Dagligverksamhet LSS.

Deltagare från Dagligverksamhet med handledare tvättar bänkar på torget i Perstorp.

ltagare och handledare från Dagligverksamhet tvättar bänkar på torget. Tidigare har gänget även rengjort bänkarna utanför Ica och lekställningar i Stadsparken har rengjorts. Uppdraget är ett av flera i samarbete med teknik- och serviceförvaltningen.

Daglig verksamhet är sysselsättning i Perstorp Kommun enligt LSS (Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade). I samarbete med teknik- och serviceförvaltningen hjälper deltagarna nu till med uppfräschning och renovering av bänkar och lekplatser. Till exempel har bänkarna utanför Ica och lekställningar i Stadsparken tvättats. Och under tisdagen och onsdagen vecka 46 är det bänkarna på torget som får sig en rengöring.

- Vi är jätteglada över att vi fått det här nya uppdraget. Det är en superbra sysselsättning för våra deltagare. De gör något meningsfullt som märks för alla. Dessutom är det utomhus vilket är extra bra i dessa tider, säger Sofie Ångqvist, handledare inom Dagligverksamhet LSS.

Två dagar i veckan brukar gänget bestående av tre till fem deltagare vara ute och jobba. Såväl förmiddag som eftermiddag ägnas åt underhållningsarbeten. Avbrott görs för fika och lunch.

- Vi samarbetar även med ridklubben där vi också är och jobbar. Förhoppningsvis blir vintern mild så vi kan fortsätta. Tanken är att vi sedan framåt våren ska olja det vi tvättat.

Med i vagnen de drar till aktuell arbetsplats för dagen har de med sig vatten, handskar och rengöringsmedel men också verktyg som används vid mindre justeringar och reparationer. Framöver är planen att deltagarna även ska byta trasiga brädor som upptäcks.

Förutom utomhusarbeten kan deltagarna även ägna sig åt tillverkning av olika föremål som erbjuds till försäljning. Normala år brukar det bland annat göras i samband med en basar i anslutning till advent. Men 2020 är inte som alla andra år så istället har en liten ”butik” öppnats utanför lokalerna på Stockholmsvägen 40 där självbetjäning och kontant betalning gäller.

Daglig verksamhet har en egen sida på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Följ den gärna.

Senast uppdaterad: