Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Resultat av företagsranking presenterat - så gick det

Nyligen släppte Svenskt Näringsliv årets resultat av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner.
Perstorp tappar 36 placeringar i 2022 års ranking där 68 lokala företag svarade på enkäten.

Bildcollage statistik Näringslivsranking Svenskt Näringsliv

Enligt den årliga rankingen som Svenskt Näringsliv presenterar över företagsklimatet i Sveriges kommuner placeras Perstorp på plats 160 vilket är 36 platser ner jämfört med 2021. Klicka på bilden för att komma direkt till webbplatsen foretagsklimat.se där alla siffror finns.

Rankingen innehåller totalt 18 faktorer och bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under första kvartalet 2022 och ytterligare en tredjedel statistik från Statistiska Centralbyrån och kreditupplysningsföretaget UC.

Perstorp placeras på plats 160 vilket kan jämföras med plats 124 år 2021.

Av resultatet kan utläsas att företagen i Perstorp är mindre nöjda med:

  • Attityder till företagande från både politiker och tjänstemän
  • Dialogen mellan företag och kommunens beslutsfattare
  • Tillgång till kompetens

- Rankingen ger oss signaler på vad vi gör bra och vad vi behöver bli bättre på. Vi arbetar strategiskt, medvetet och uthålligt för ett förbättrat företagsklimat. Ett av mina uppdrag som näringslivschef är att ta fram en näringslivstrategi vilket pågår och som även kommer involvera politik, tjänstemän och näringsliv, säger Annika Nilsson och tillägger:

- Vi kommer under nästa år även börja mäta vår företagsservice via NKI, nöjd kund index, där mäter vi vår myndighetsutövning direkt i anslutning till ett ärende när företagen varit i kontakt med oss. Detta säkerställer arbetet med en god företagsservice.

Ytterligare arbete med att öka förståelse och betydelsen för företagsfrågor i kommunen inkluderar även en utbildning under hösten dit politiker och tjänstemän bjuds in.

Rankingresultatet belyser även på områden där kommunen blivit bättre:

  • Konkurrens från kommunen
  • Information till företag
  • Service och bemötande
  • Positiv riktning för kommunens upphandling
  • Mobilnät och bredband

- Vi har ökat vår delaktighet i Familjen Helsingborg samarbetet vilket medför att vi växlar upp våra resurser och samverkar kring olika frågeställningar som bland annat kompetensförsörjning och företagsklimat, berättar Annika Nilsson och fortsätter:

- Just nu pågår dessutom en inventering över skolans arbete med det lokala näringslivet. Vi behöver få en bättre överblick över arbetet och säkerställa att våra elever får en bra lokal arbetsmarknadskunskap som följer hela skolgången. Dagens ungdom är morgondagens arbetskraft varför detta är en viktig del i den långsiktiga kompetensförsörjningen.

Toppar rankingen 2022 gör Vårgårda före Staffanstorp och Solna.

Läs mer om kommunrankingen på webbsidan www.foretagsklimat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där det går att söka sig fram till Perstorp och ta del av alla siffror.

Senast uppdaterad: