Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här
Icon logga in i Svart med gul bakgrund

Personec

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Icon logga in i Svart med gul bakgrund

Personec

Till Perstorps startsida

Radioreporter hängde med och gjorde inslag om Häng med oss ut-gruppen

Skåneveckan för psykisk hälsa pågår 7-13 oktober. På torsdagen sände P4 Kristianstad direkt från Arbetsmarknadsenhetens insats Häng med oss ut.

Två kvinnor i regnkläder under ett vindskydd en gråmulen dag.

Huda och AnnaCarin från Arbetsmarknadsenheten är två personal från AME som är tillsammans med ett tiotal deltagare ute i Perstorps vackra natur en förmiddag i veckan.

10 oktober är inte bara den tionde oktober i almanackan, det är även datumet för världsdagen för psykisk hälsa. Dagen är också ett betydande inslag i Skåneveckan för psykisk hälsa som arrangeras 7-13 oktober.

På Arbetsmarknadsenheten i Perstorp jobbar verksamheten sedan i februari 2024 med insatsen Häng med oss ut. Häng med oss ut bygger på teorier kopplade till naturens effekter för psykisk hälsa, kamratstöd, återhämtningsteori och aktivitetens betydelse för psykisk hälsa. Konceptet har utvecklats av Friluftsfrämjandet.

Personal från AME är tillsammans med ett tiotal deltagare ute i Perstorps vackra natur en förmiddag i veckan. Där erbjuds lättillgängliga friluftsaktiviteter med fokus på att stärka deltagarnas psykiska mående och lägga grunden för ett kommande arbetsliv.

På torsdagen den 10 oktober var gruppen ute som vanligt men den här gången hade de sällskap av en reporter från P4 Kristianstad som sände direkt i programmet Morgonen.

Lyssna på inslaget genom att klicka på länken nedan (notera att reportaget är tvådelat mellan tiderna 3.17.18 - 3.22 och 3.44.55 och framåt)

Läs mer om projekt Häng med oss ut på Friluftsfrämjandets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: