Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Perstorps Bostäder med i upprop för klimatet-fossilfritt senast år 2030

Perstorps Bostäder AB har beslutat att gå med i Allmännyttans klimatinitiativ, ett gemensamt upprop för att minska utsläppen av växthusgaser. Målet med initiativet är att de allmännyttiga bostadsföretagen ska vara fossilfria senast år 2030 och att energianvändningen ska minska med 30 procent.

Allmännyttans branschorganisation SABO har i dagarna lanserat Allmännyttans klimatinitiativ, som uppmuntrar de allmännyttiga bostadsföretagen i Sverige att bidra konkret till klimatomställningen.

124 bolag med 420 000 lägenheter över hela landet har anslutit sig. Styrelsen för Perstorps Bostäder AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har beslutat att bolaget ska delta i initiativet.

- Det är självklart att även vi ska vara med och bidra för framtiden, säger Perstorps Bostäders ordförande Patrik Ströbeck.

Klimatinitiativet har två övergripande mål:

  • En fossilfri allmännytta senast år 2030.
  • 30 procents lägre energianvändning till 2030 (räknat från år 2007).

- Att vi inom allmännyttan tar ansvar i klimatfrågan känns både självklart och angeläget. Särskilt efter den här rekordvarma sommaren och budskapet från FN:s klimatpanel om att det krävs stora och snabba utsläppsminskningar för att nå Parisavtalets 1,5-gradersmål, säger Anders Nordstrand, vd på SABO.

Läs mer om Allmännyttans klimatinitiativ på SABOS:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Perstorps Bostäder AB har beslutat att gå med i Allmännyttans klimatinitiativ, ett gemensamt upprop för att minska utsläppen av växthusgaser. Henry Roos, vd, och Patrik Ströbeck visar avsiktsförklaringen.

Perstorps Bostäder AB har beslutat att gå med i Allmännyttans klimatinitiativ, ett gemensamt upprop för att minska utsläppen av växthusgaser. Henry Roos, vd, och Patrik Ströbeck visar avsiktsförklaringen.

Senast uppdaterad: