Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Perstorp klättar i ranking - bäst i Skåne när det gäller kontakt med handläggare

Svensk Näringsliv har presenterat sin årlig ranking över företagsklimatet i Sverige. Resultatet för Perstorp är en förbättring med två betygssteg jämfört med 2023. Noterbart är att resultatet också är det bästa sedan 2003.
Enligt Svenskt Näringsliv är Perstorp dessutom bäst i Skåne när det gäller möjligheten för företagen att komma i kontakt med kommunens handläggare.

En man och en kvinna står bredvid varandra bredvid en blomsterurna. I bakgrunden ses ICA:s entré och Centrumhuset i Perstorp.

Näringslivschef Annika Nilsson och kommunstyrelsens ordförande Ronny Nilsson gläds åt det senaste resultatet i Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet. Resultatet för Perstorp är det bästa sedan 2003.

- Att jobba med företagsklimat är ett ständigt pågående arbete. Idag gläds vi åt det fina resultatet och i morgon går vi mot nya höjder, säger näringslivschef Annika Nilsson och tillägger:

- Det är laget som gör det, det är inte en eller två personer det hänger på, utan det är en kultur som är stark över tid.

Svenskt Näringslivs skriver följande i sammanfattningen av resultatet för Perstorp:
Tillgången till arbetskraft har förbättrats noterbart sedan föregående år, men är alltjämt på låga nivåer. Kommunens information till företagen har förbättrats liksom dialogen mellan företag och kommunens beslutsfattare. Störst förbättring har skett inom området Kommunens service och bemötande vid handläggning av företagsärenden och kommunens upphandling. I Perstorp är möjligheten för företagen att komma i kontakt med kommunens handläggare bäst i Skåne.

- Jag är mycket glad över att konstatera att detta är vårt bästa resultat på 20 år. Trenden är tydlig, de sista tio åren har det varit en succesiv förbättring av vårt näringslivsklimat och det känns väldigt bra att se att våra insatser ger resultat över tid, speciellt när näringslivet själva får tycka till. Kommunen jobbar aktivt vidare med dessa frågor och uppskattar verkligen det fina arbete som vår näringslivschef gör i sin roll, säger kommunstyrelsens ordförande Ronny Nilsson (S).

- Ett gott företagsklimat ger ett livskraftigt näringsliv som erbjuder människor arbetstillfällen och utvecklingsmöjligheter som är avgörande för att såväl lägga grunden för skatteintäkter som att skapa attraktiva och hållbara kommuner. Vi har därför ett stort intresse av och roller att fylla för att främja näringslivets utveckling, konstaterar Annika Nilsson.

Läs mer om om resultatet i Svenskt Näringslivs ranking:

Diagram resultat ranking Svenskt Näringsliv lokalt företagsklimat Perstorp

Det sammanfattande omdömet på 3,65 är en förbättring med två betygssteg från föregående år och det bästa sedan 2003. Klicka på bilden för att komma direkt till Svenskt Näringslivs webbplats där all information om rankingen finns.

Senast uppdaterad: