Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här
Icon logga in i Svart med gul bakgrund

Personec

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Icon logga in i Svart med gul bakgrund

Personec

Till Perstorps startsida

Perstorp bäst i Skåne - klättrar mest i årlig näringslivsranking

Perstorp har gjort en imponerande förbättring i Svenskt Näringslivs ranking 2024 över företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner.
Med ett lyft på hela 80 placeringar, från plats 142 till 62, är Perstorp den kommun som klättrat mest i Skåne.
Perstorp är dessutom bäst i länet när det gäller möjligheten för företagen att komma i kontakt med kommunen.

Bildcollage med tre bilder där de två första visar statistik med diagram och kartgrafik. Den sista men största bilden visar en man och en kvinna ståendes bredvid varandra. I bakgrunden ses en stor lampa hänga från taket.

Näringslivschef Annika Nilsson och kommunstyrelsens ordförande Ronny Nilsson är mycket glada över det senaste resultatet i Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet i Sveriges kommuner. "Vår stora klättring med 80 platser har gjorts möjligt tack var hårt arbete, engagemang och dialog", säger de.

Framgången och klättringen beror på flera faktorer, där en prioritering av näringslivsfrågor har varit avgörande. Med starkt politiskt stöd har Perstorp dessutom fokuserat på att stärka företagsklimatet genom att arrangera olika mötesplatser för företag, förbättra dialogen med näringslivet samt främja en bredare förståelse för näringslivet inom hela organisationen.

Resultaten märks bland annat genom att kommunens service och bemötande vid företagsärenden har förbättrats, kommunens upphandlingar samt att dialogen mellan kommun och företag har blivit mer konstruktiv.

Perstorps rejäla kliva uppåt i rankingen är ett tydligt bevis på kommunens målmedvetna arbete för att förbättra relationerna med näringslivet och skapa bättre förutsättningar för företagens utveckling och tillväxt.

- Oerhört roligt att vårt arbete ger resultat och att vi dessutom är årets klättrare i Skåne. Vårt framstående resultat i näringslivsrankingen bekräftar att engagemang, hårt arbete och samverkan banar väg för framgång. Tillsammans fortsätter vi att hålla ribban för ett fortsatt gott företagsklimat i Perstorp, säger näringslivschef Annika Nilsson.

- Fantastiskt roligt att vi än en gång förbättrar oss och att det hårda arbete som lagts ner kring näringslivsfrågorna ger tydligt resultat. Detta är klart över förhoppningarna. Det stärker oss i vårt fortsatta arbete, säger kommunstyrelsens ordförande Ronny Nilsson (S).

Tabell ranking av företagsklimatet i SkåneFörstora bilden

Perstorps placering 62 innebär att kommunens placerar sig på plats 12 av totalt 33 kommuner i Skåne.

Bäst företagsklimat i Sverige enligt Svenskt Näringsliv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har Vårgårda kommun i Västra Götaland, som toppar rankinglistan för fjärde året i rad. På andra plats kommer Trosa, följt av Burlöv.
Perstorp har svarat för den största förbättringen i Skåne:

Bild som visar Skåens karta i olika färger med statistik över siffror i NärinmgslivsrankingFörstora bilden

Perstorp är med sina totalt 80 förbättrade platser årets klättrare bland kommunerna i Skåne.

Läs mer om Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Skåne:

Fakta om rankingen:

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2024 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under första kvartalet 2024 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC.

Senast uppdaterad: