Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Feriearbete för ungdomar 2022

Ansökan för sommaren 2022 öppnar den 1 mars.
Här finns all information om vad som gäller våra kommunala feriearbeten för ungdomar.

Ansökan är öppen mellan 2022-03-01 – 2022-03-31.
(Notera att det är det är sidan www.perstorp.se/feriearbeteförungdomar2022 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som gäller för uppdaterad information)

Vem kan söka feriearbete 2022?
Du som är född 2005 och 2006 samt folkbokförd i Perstorp kommun.

När är feriearbetena?

Feriearbete pågår i fyra veckor under någon av följande perioder:

 • Period 1 – vecka 25-28
 • Period 2 – vecka 29-32

Vilka arbetsplatser kan jag ansöka till?

Perstorps kommun kan erbjuda feriearbete inom olika verksamheter. Vilka verksamheter som blir aktuella förtydligas i annons som publiceras den 2022-03-01.
Exempel på verksamheter är:

 • Parkförvaltning
 • Förskola
 • Äldreboende
 • Badhus
 • Kök
 • Bibliotek
 • LSS/Boende
 • Fritidsgård
 • Fritids
 • Vaktmästeri
 • Lokalvård

Hur söker jag feriearbete?
Du ansöker elektroniskt via vår annons, som du hittar under fliken Näringsliv och Arbete/lediga jobb. Fyll i alla fälten och följ anvisningarna.

Observera: Ansökan öppnar den 2022-03-01 och stänger den 2022-03-31.

Vad är viktigt att tänka på när jag fyller i min ansökan?

Tänk på att läsa alla instruktioner noga innan du svarar. Tänk också på att dina chanser att få ett feriearbete ökar om du anmäler intresse för båda perioderna. I annonsen kommer du att kunna lämna önskemål om placering och besvara några korta frågor.

Behöver du hjälp att söka feriearbete?
Välkommen i så fall till Arbetsmarknadsenheten i Perstorp den 15 Mars klockan 15:00-17:00 eller den 23 Mars klockan 15:00-17:00. Vi finns på Torggatan 2.

Vad händer efter att jag har ansökt?

Efter att ansökningstiden har gått ut, kommer vi på Arbetsmarknadsenheten att gå igenom alla ansökningar och i största möjliga mån försöka tillgodose era önskemål om placering. Om det är fler som söker än det finns platser, kommer de som inte tidigare har haft feriearbete inom våra verksamheter att prioriteras. Därefter kommer lottning att ske.

Vi kan alltså inte garantera att just du får ett feriearbete. Vi kan inte heller garantera att du får önskad period eller plats.

När får jag besked om jag fått feriearbete eller inte?

Du kommer att få besked om du fått feriearbete eller inte, senast den 2022-04-20 via epost. Det är därför viktigt att du i din ansökan angett rätt e-postadress.

Alla som blir erbjudna feriearbete kommer att bjudas in till informationsträff, där vi går igenom allt man behöver veta inför sommaren. Observera att informationsträffen är obligatorisk.

Skulle du inte bli erbjuden feriearbete så kommer du att sättas upp på en reservlista, förutsatt att du tillhör rätt årskull och är folkbokförd i Perstorps kommun.

Om jag får feriearbete, vilka arbetstider kommer jag att ha?
Beroende på vilken typ av arbete och verksamhet du hamnar inom så kan arbetstiderna variera. Du får reda på dina exakta arbetstider innan du börjar ditt feriearbete. Varje arbetsdag är 6 timmar + 30 minuters obetald lunchtid.

Observera: Om du arbetar under period 1, kommer du att vara ledig utan lön på midsommarafton (2022-06-24.

Vad får jag i lön?
Du får 79 kronor per timme, semesterersättning inkluderat.

När och hur betalas lönen ut?
Innan din sista arbetsdag ansvarar du för att rapportera din närvaro till löneenheten. Perstorps kommun använder sig av Swedbank vid löneutbetalningar. Har du inte något konto där, får du antingen registrera ditt bankkonto, vilket du kan göra genom att följa den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller kontakta Swedbank och ange konto som lönen ska betalas in på. I annat fall kommer lönen på en utbetalningsavi i brevlådan som du kan lösa in på banken.

Förutsatt att du rapporterat din närvaro till löneenheten innan den 10:e i månaden, betalas lönen ut den 27:e juli, 26:e augusti och/eller den 27:e september. Den tid du har jobbat ihop i juni kommer ut i juli, det du jobbat i juli kommer ut i augusti och så vidare.

Måste jag betala skatt?
Om du tjänar mindre än 20 431 kronor under 2022 behöver du inte betala skatt för din inkomst. På vår informationsträff kommer du att få möjlighet att skriva under ett intyg som kommunens löneenhet behöver. Om du inte lämnar in intyget kommer det automatiskt att dras skatt från din lön.

Du behöver alltså inte själv skicka in någon blankett/intyg till Skatteverket.

Ska jag begära utdrag ur belastningsregistret?
Om du blir erbjuden ett feriearbete inom förskola, bad eller i annan verksamhet där du kommer i kontakt med barn, måste du begära utdrag ur polisens belastningsregister. När du fått utdraget från polisen ska du visa upp detta för din handledare eller chef. Observera att det tar cirka två veckor att få ett utdrag hemskickat. Vi kommer givetvis ge mer information på informationsträffen till dig som fått ett feriearbete.

Mer information hittar du på polisens hemsida. Klicka på den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för beställning av utdrag ur belastningsregistret.

Får jag någon introduktion på mitt feriearbete?
Ja. Om du blir erbjuden feriearbete kommer vi på Arbetsmarknadsenheten att bjuda in till en informationsträff, där vi går igenom allt man behöver veta inför sommaren. Datum, tid och plats meddelar vi dig i god tid innan. Observera att denna introduktion är obligatorisk.

När du väl påbörjar ditt feriearbete kommer du tilldelas en handledare på arbetsplatsen. Handledaren är din kontaktperson och finns där för dig så att du kan känna dig trygg på ditt feriearbete.

Frågor eller funderingar?
Vänligen kontakta oss på Arbetsmarknadsenheten. Du som vårdnadshavare är också välkommen att kontakta oss.
Kontakt: AnnaCarin Hedenström som nås via e-post: anna.carin.hedenstrom@perstorp.se

Senast uppdaterad: