Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Tillåtet grilla på egen tomt igen

Fyll i beskrivning av bilden

Länsstyrelsen Skåne har efter en samverkanskonferens med berörda aktörer beslutat att lätta på det skärpta eldningsförbudet.
Från den 13 augusti klockan 16.00 blir det tillåtet att grilla på egen tomt igen.


Det var under en samverkanskonferens under måndagen med länets kommuner, räddningstjänster och polis som Länsstyrelsen Skåne beslutade att förändra det liggande eldningsförbudet. Läs det i sin helhet här Pdf, 1.1 MB, öppnas i nytt fönster.

- För oss var det viktigt att ha med alla parter för en samlad och långsiktig bedömning. Även om läget är fortsatt ansträngt bedömer vi det som tillräckligt stabilt för att en förändring av förbudet kan ske. Men vi ber om förståelse för den situation som fortfarande råder i Skåne och om största försiktighet vid grillning, säger landshövding Anneli Hulthén.

Regnet som fallit i helgen tillsammans med gällande prognos gör att brandrisken i Skåne minskar något men brandrisken finns fortfarande kvar. Därför ligger eldningsförbudet kvar, men med vissa undantag för att underlätta för bland andra yrkesverksamma som livnär sig på matlagning över öppen låga.

Det är numera bli tillåtet att grilla på egen tomt igen under förutsättning att:

  • grillen är upphöjd från marken,
  • befinner sig på ett säkert avstånd till brännbart material
  • brandsläckningsutrustning finns tillgänglig.

 

Det blir också tillåtet med heta arbeten om det sker säkert enligt svenska brandskyddsföreningens regler. Dessutom lättas förbudet för yrkesmässig matlagning, såvida vissa kriterier uppfylls.

- Brandrisken är lägre vilket gör att vi har bedömt det som möjligt att underlätta på det här sättet. Vi vill göra vad vi kan för att gå människor till mötes utan att äventyra brandsäkerheten, säger tillförordnad länsöverdirektör Matz Hammarström.

Senast uppdaterad: