Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Statistik från SCB visar: Perstorps befolkning ökar

Statistikmyndigheten SCB har presenterat de senaste siffrorna över befolkningen i Sverige som under 2021 ökade med 73 031 personer, vilket var 21 325 fler än under 2020.
Lokala siffror för Perstorp gör gällande att befolkningen ökade med 89 personer, från 7476 till 7565.

Bildcollage med statistik från SCB över antalet invånare i Perstorps kommun.

Enligt färsk statistik från SCB har antalet invånare i Perstorp ökat med 89 personer under 2021. Bostadsbyggnation tror kommunstyrelsens ordförande är en betydande anledning till ökningen. Klicka på bilden för att komma direkt till statistikdatabasen med SCB:s alla uppgifter

Ökningen av antalet invånare gläder kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau (PF):

- Det är verkligen jätteroligt. Att skattekraften också ökar är trevligt eftersom det är betydelsefullt att befolkningsökning och skattekraft går hand i hand.

En förklaring till att fler väljer att flytta till Perstorp tror kommunalrådet beror på den medvetna satsningen på att erbjuda mark och områden för nybyggnation av bostäder.

- Vi ser positivt på att privata aktörer vill etablera sig i Perstorp. Byggnationen av cirka 40 lägenheter på Stockholmsvägen blev mycket lyckad, samtliga är uthyrda. Just nu pågår dessutom färdigställandet av 22 lägenheter i markplan på Allégatan. Dessutom har vi intressenter som vill bygga på fastigheten Trumman och Zodiaken plus att det planeras för bostäder på Esabvallen.

Ytterligare positivt i sammanhanget är inte bara att antalet invånare ökat utan även att Perstorp klättrat på den årliga Näringslivsrankingen som Svenskt Näringsliv genomför Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Rankingplacering år 2020 var 192 medan 2021 års blev 124.

- Kommunen jobbar på att förenkla ytterligare för företagen. Det ska helt enkelt vara enkelt att vara företagare i Perstorp. Vi tycker också det är glädjande att Perstorps företagare tilldelades tredjeplatsen när det gäller bästa tillväxt i Skåne, säger kommundirektör Ulf Bengtsson.

Priset Bästa Tillväxt tilldelas de kommuner i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Bakom granskningen står Syna som arbetar med kreditupplysningar och marknadsinformation. Syna har granskat boksluten från Sveriges samtliga aktiebolag för att med fakta kunna ta reda på hur det går för näringslivet i landets kommuner.

Senast uppdaterad: