Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Slopade restriktioner i verksamheter - Välkommen men fortsätt visa hänsyn till andra

Från och med onsdagen den 9 februari slopas alla restriktioner i våra kultur- och fritidsverksamheter. Det betyder till exempel att covidpass behövs för att gå på evenemang, det görs heller inget avstånd mellan sittplatser eller sällskap, och något maxantal för besökare i våra lokaler och anläggningar gäller heller inte.

Händer som formar ett hjärta med solen i bakgrunden. Dessutom text med information om slopade restriktioner och Perstorps kommuns logotyp

Restriktioner i kommunens verksamheter slopas från och med den 9 februari. Fortsätt visa hänsyn mot andra och följ gällande rekommendationer.

Det innebär exempelvis att biblioteket återigen erbjuder normalt antal sittplatser för besökare och Ugglebadet kan välkomna gäster som vanligt. Likaså kan föreningar inom kultur, idrott och fritid arrangera cuper och läger inomhus, men vi råder dig som besöker evenemang eller verksamheter att följa de allmänna rekommendationerna. Tänk på att visa hänsyn till andra besökare!

Dessutom återgår Kulturskolan, som bedrivit sin verksamhet digitalt de senaste veckorna, till normal undervisning . Även inom grundskolan återgår undervisningen till ett normalläge igen. När det gäller elevernas lunchservering behålls de utökade antalet platserna i Folkets park terminen ut.

Notera: Fritidsgården öppnar dock inte normalt igen förrän på måndag den 14 februari.

Notera 2: Återigen ett stort tack till all personal som jobbat intensivt och flexibelt under hela pandemin med att hålla kommunens verksamhet igång. Tillsammans hjälps vi åt!

Notera 3: Fortfarande gäller ett par regler. Dessa är:

Stanna hemma om du har symtom
Har du symptom som kan vara covid-19 ska du fortsatt stanna hemma och undvika kontakt med andra för att inte smitta dem. Rådet om karantän i fem dagar varav två feberfria gäller nu enbart vårdpersonal. Rådet om att vaccinera sig ligger fortsatt kvar för alla över tolv års ålder.

Ovaccinerade
Personer som inte har vaccinerat sig rekommenderas att vidta särskilda försiktighetsåtgärder. Det innebär: undvik trängsel och stora folksamlingar inomhus. Ovaccinerade som tillhör en medicinsk riskgrupp löper större risk för allvarlig sjukdom. Risken för allvarlig sjukdom ökar även i takt med stigande ålder.

Vård- och äldreomsorg
Från och med 9 februari är testning och smittspårning främst till för personer inom hälso- och sjukvården. Hälso-, sjukvårds- och äldreomsorgspersonal samt patienter och vårdtagare ska testas vid symptom på covid-19. För den som testar positivt gäller fem dagar utan nära kontakt med andra, varav två feberfria dagar med klar förbättring.

Hälso- och sjukvården ska fortsatt jobba med att minimera risker för smitta.

Utlandsresa
Den som har symptom rekommenderas att inte resa. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om vilka förhållningsregler som gäller i det land som besöks. Tips: Sweden abroad listar regler för respektive land på sin hemsida. I EU och i många andra länder gäller covidbevis. Via E-hälsomyndigheten finns information om vilka länder som kräver det.

Ytterligare information:

Senast uppdaterad: