Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Restriktioner mot covid-19 upphör den 9 februari

De flesta av restriktionerna kopplade till covid-19 tas bort. Folkhälsomyndigheten klassar heller inte längre covid-19 som en samhällsfarlig sjukdom.
Detta faktum meddelade regeringen på torsdagen den 3 februari. 

Coronavirus

Den 9 februari avvecklas de flesta av restriktionerna mot covid-19. Det meddelade regeringen på en presskonferens torsdagen den 3 februari. Se presskonferensen i spelaren nedan.

Avvecklingen av åtgärderna mot covid-19 påbörjas den 9 februari 2022. Då tas bland annat krav på deltagartak och andra uttryckta deltagarbegränsningar, till exempel krav på avstånd mellan sällskap och storlek på sällskap bort, liksom möjligheten till användning av vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar samt mässor.

Även kvadratmeterbegränsningar tas bort liksom avrådan att inte arrangera cuper, tävlingar eller större aktiviteter inomhus.

 

Se regeringens presskonferens i spelaren nedan

Men kom ihåg att vaccinationerna är fortsatt det enskilt viktigaste verktyget för att bekämpa covid-19. Alla som är över 12 år rekommenderas att vaccinera sig så snart som möjligt. Dos tre kan tas tre månader efter att dos två. Och fortsätt stanna hemma om du är sjuk eller har symtom.

Avvecklingen av smittskyddsåtgärderna genomförs i två steg: Steg 1 tas den 9 februari, och steg 2 väntas ske den 1 april 2022.

Tack alla som hållit avstånd, hjälpt en medmänniska, suttit i karantän, distansarbetat samt hållit i och ut. Tack också till alla som varit noga och är noga med handhygienen. Ett extra stor tack till all personal som sett till att hålla verksamheten igång genom att bland annat använda munskydd och visir. Tillsammans hjälps vi åt att stoppa smittspridningen och pandemin.

Läs också:

Senast uppdaterad: