Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Rekommendation om munskydd
i kollektivtrafiken från 7 januari

Från och med den 7 januari rekommenderar Folkhälsomyndigheten att alla vuxna och ungdomar födda 2004 och tidigare (personer från gymnasieålder och äldre) använder munskydd i kollektivtrafiken i rusningstid. Rusningstid är vardagar klockan 07:00-09:00 samt 16:00-18:00.

Pågatåg, munskydd, Regionbuss

Från och med den 7 januari rekommenderar Folkhälsomyndigheten att alla vuxna och ungdomar födda 2004 och tidigare använder munskydd i kollektivtrafiken i rusningstid. Klicka på bilden för att läsa mer på Skånetrafikens webbplats.

Det är resenärens eget ansvar att se till att ha munskydd med sig. Skånetrafiken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. tillhandahåller inte munskydd ombord på bussar och tåg.

- Det är inte Skånetrafikens ansvar att se till att våra resenärer har munskydd. Det är en rekommendation från Folkhälsomyndigheten att man använder munskydd i rusningstid och det är resenärens eget ansvar att införskaffa munskyddet, använda det korrekt och att kasta det efter användning, säger Ulf Welin tf Trafikdirektör på Skånetrafiken i ett pressmeddelande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Notera att det finns möjlighet för den som har glömt att ta med sig ett munskydd att hämta ut ett på Skånetrafikens kundcenter mot uppvisande av giltig biljett. Kundcenter finns i Malmö, Lund, Helsingborg och Kristianstad.

Läs mer om Folkhälsomyndighetens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. rekommendationer kring Covid-19 på deras webblats. Där finns också tips på hur man sätter på sig ett munskydd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. rätt.

Senast uppdaterad: