Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Presidier från Familjen Helsingborg träffades
i Ugglehallen för att utbyta erfarenheter

Möteserfarenheter från pandemin och hur kan kommunfullmäktige och kommunrevisionen arbeta tillsammans för att uppnå ett gott samarbete?
Det och mer därtill diskuterades när kommunfullmäktiges presidialer inom Familjen Helsingborg träffades på Ugglehallen.

Representanter från kommunfullmäktiges presidialer träffades för samtal i Ugglehallen.

Representanter från kommunfullmäktiges presidialer inom Familjen Helsingborg träffades för samtal i Ugglehallen om bland annat möteserfarenheter från pandemin. Håkan Abrahamsson (M) är kommunfullmäktiges ordförande i Perstorp.

Uppgiften för ett presidie är att förbereda och leda kommunfullmäktiges sammanträden och utgörs av en ordförande samt en förste-, och en andre vice ordförande.
Kommunfullmäktiges presidium i Perstorp består till och med 14 oktober 2022 av Håkan Abrahamsson (M), ordförande, Kim Svitzer (PF), förste vice ordförande och Boel Rosdahl (S), andre vice ordförande.

Regelbundet träffas presidialerna inom Familjen Helsingborg för att utbyta erfarenheter.

- Det är värdefullt att höra hur andra gör för tillsammans arbetar vi alla för att utveckla kommunfullmäktiges arbete, säger Håkan Abrahamsson som på torsdagen agerade värd för en presideträff på Ugglehallen.

- Vi brukar alternera runt mellan kommunerna och den här gången tyckte jag det var dags för Perstorp att agera värd. Särskilt trevligt är det nu att vi kan träffas fysiskt igen efter att ha genomfört digitala träffar. Senast stod Båstad som värd och då sågs vi via skärm.

Träffen i Perstorp innehöll bland annat en presentation av Perstorp kommun och Ugglehallen där representanterna från Familjen Helsingborg imponerades av hallen (som invigdes i november 2018) och omgivningarna. Vidare diskuterades möteserfarenheter från pandemin och kur kan kommunfullmäktige och kommunrevisionen arbeta tillsammans för att uppnå ett gott samarbete.

- Under pandemin har det varit nyttigt att utbyta erfarenheter på hur andra hittat lösningar samtidigt som det varit betydelsefullt att dela med sig av erfarenheter när saker inte gått som planerat så andra slipper upprepa samma sak. Från Perstorps sida tycker jag vår lösning med att genomföra digitala kommunfullmäktigesammanträden är värd att lyfta fram. Det gick mycket bra och något vi har stor nytta av för fortsättningen.

Kommunfullmäktige i Perstorp sammanträder nästa gång onsdag 27 oktober klockan 18:00 i Kulturhuset. Allmänheten har möjlighet att följa sammanträdet via kommunens sändning på Facebook eller på plats men tänk på att:

  • Stanna hemma om du har symtom, även om du bara är lite krasslig.
  • Testa dig för att undvika smittspridning.
  • Tvätta händerna, ofta och noga.

Läs kallelse och handlingar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fakta: Familjen Helsingborg

Familjen Helsingborg är ett samarbete mellan kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga. Familjen Helsingborg samarbetar bland annat inom infrastruktur, näringsliv, lärande, samhällsplanering, socialtjänst, boende, trygghetsfrågor, kultur, räddningsverksamhet och HR.
Samarbetet bedrivs i nätverk med representanter från kommunerna.

Senast uppdaterad: